Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі та області активно готуються до Новорічних свят

13 грудня 2021 - 16:22

На традиційній нараді з керівниками структурних підрозділів Запорізької облдержадміністрації, яку провів голова ОДА Олександр Старух, розповіли про підготовку до проведення Новорічно-різдвяних заходів.

Директор Департаменту культури та інформаційної політики ЗОДА Владислав Мороко зазначив, для створення святкового настрою мешканців міста та області підтримано проведення у 2021-2022 роках «Новорічно-різдвяного» фестивалю. Будуть задіяні дві локації – площа Фестивальна та Козацьке коло Національного заповідника «Хортиця».

Крім того, посадовець підкреслив, що переважну кількість ялинок на головних площах населених пунктів планують відкрити 19 грудня. Також передбачається робота Резиденції Святого Миколая.

Святкові заходи триватимуть в основному до 14 січня та включатимуть фольклорні традиційні зустрічі Різдва, Нового року за старим стилем, свята Маланки.

З урахуванням епідемічних обмежень багатьма громадами Запорізької області передбачено створення відеопривітань, онлайн-проведення тематичних майстер-класів тощо.

Крім цього, на місцях заплановано широкий спектр новорічно-різдвяних заходів для дітей різних вікових категорій і для дорослих:

  • З 10 грудня по 1 березня працюватиме ковзанка та льодова гірка.

Відсьогодні буде облаштовано «Європейське новорічне містечко», ігрові майданчики, атракціони.

  • 18 грудня заплановано проведення свята День Святого Миколая,  де будуть запрошені діти сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.
  • також з 18 грудня по 9 січня 2022 року в святкові вихідні дні мешканці Запоріжжя та області матимуть можливість подивитись циркову новорічну програму Запорізького державного цирку «Новорічні дива».
  • 23 грудня – відкриття «Новорічної виставки» у Запорізькій організації Національної спілки художників України.

Низку заходів також проведуть Запорізький художній музей, обласна бібліотека, обласна організація Національної спілки фотохудожників.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий