Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область реалізує президентську програму «Здорова Україна»

15 грудня 2021 - 17:00

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух здійснив робочу поїздку до Широківської сільської громади Запорізької області. Одним з пунктів візиту стало відкриття нових мультифункціональних майданчиків, які з’явилися в громаді завдяки національній програмі «Здорова Україна». Ця програма була ініційована Президентом Володимиром Зеленським у поточному році з метою заохотити українців до здорового способу життя. Для цього заплановано цілий комплекс заходів, спрямованих на створення доступних локацій для занять фізичною культурою і спортом.

Шість мультифункціональних майданчиків з’явиться у Широківській громаді, яка виявила готовність взяти участь у проєкті, надавши співфінансування у сумі 286 470 грн. Два з них – у Широкому та Лукашевому, урочисто відкрили сьогодні за участю голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха. Ще чотири працюватимуть у  селах Августинівка, Відрадне, Миколай-Поле та Новопетрівка.

На відкритті крім очільника області були присутні голова Запорізької районної державної адміністрації Олег Буряк та голова Широківської громади Денис Коротенко. 

  • Вітаю село з новим надбанням. У вас дуже гарне керівництво громади, яке зацікавлене в  створенні гідних умов для жителів. Взагалі, таких майданчиків, як у вас, буде 60 по всьому Запорізькому регіону. Шість з них вже встановлені або знаходяться на фінальному етапі монтажу в вашій громаді. Це через те, що ваше керівництво виявило бажання та готовність у співфінансуванні мультифункціональних спортивних майданчиків. А обласна влада тільки рада підтримувати територіальні громади, - зазначив Олександр Старух. 

Запорізька область стала однією з шести в Україні, де реалізується пілотний проєкт будівництва мультифункціональних спортивних майданчиків. В регіоні заплановано створити 60 таких локацій, половина з них вже збудована цього року – решту реалізують наступного. Будівництво майданчиків відбувається на умовах співфінансування - 80% коштів виділено з державного бюджету, 10%  - з обласного бюджету,  ще 10% з бюджету громади. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

(., 0Kb)

Читайте також

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою