Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Поточні та заплановані заходи

Виїзне засідання Обласної студентської ради на базі Запорізького державного медичного університету 09.12.2021

19 грудня 2021 - 16:18

Обласна студентська рада є постійно діючим консультативно-дорадчим органом регіонального рівня при обласній державній адміністрації, утвореним з метою створення умов для самореалізації, розвитку лідерських якостей, відповідальності студентів, реалізації молодіжної, державної та регіональної політики у різних сферах розвитку, налагодження взаємодії між органами державної влади та органами студентського самоврядування закладів вищої і фахової передвищої освіти області.

Основними завданнями Ради є:

1 )сприяння:

- участі молоді у процесі розроблення, видання актів обласної держадміністрації з питань реалізації державної політики у молодіжній сфері на регіональному рівні, прийняття актів обласної ради та її посадових осіб щодо вирішення питань регіонального значення у зазначеній сфері, а також контролю за їх виконанням;

- залученню студентської молоді до вирішення питань соціально- економічного, політичного та культурного життя регіону шляхом участі в розробленні та виконанні регіональних програм у молодіжній сфері;

- консолідації молодіжного руху на території регіону;

- співпраці обласної держадміністрації, обласної ради з органами студентського самоврядування;

2) сприяння узгодженості дій обласної держадміністрації, обласної ради у вирішенні питань, пов’язаних із життям молоді та її участю в усіх сферах життя регіону;

3) вивчення, проведення систематичного аналізу і прогнозування соціальних процесів у молодіжному середовищі;

4) подання пропозицій щодо визначення та обґрунтування пріоритетних напрямів реалізації державної політики у молодіжній сфері та щодо проведення відповідної роботи на регіональному рівні, вирішення питань регіонального значення у зазначеній сфері;

5) залучення соціально активної студентської молоді до реалізації державної політики у молодіжній сфері на регіональному рівні, вирішення питань регіонального значення у зазначеній сфері.

З метою обміну досвідом та налагодженням ефективної взаємодії між органами студентського самоврядування закладів вищої освіти Запорізької області з 2015 року запроваджено формат виїзних засідань. Відповідно до календарного плану роботи Обласної студентської ради 09 грудня 2021 року відбулось виїзне засідання Обласної студентської ради на базі Запорізького державного медичного університету. Під час засідання обговорили наступні питання:

  1. Про співпрацю Управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА з лідерами студентського самоврядування та про новації в сфері молодіжної політики України.
  2. Про аналіз роботи Запорізької обласної студентської ради при Запорізькій обласній державній адміністрації у 2021 році та про перспективи розвитку ЗОСР при ЗОДА на 2022 рік.
  3. Про заміни у складі ОСР. Про вибори секретаря Обласної студентської ради. Про вибори заступника голови ОСР з інформації та комунікацій.

Про стан опрацювання листів-звернень ЗОСР до міністра освіти і науки України С. Шкарлета і прем’єр-міністра Д. Шмигаля щодо стипендіального забезпечення, а також до голови ЗОДА О. Старуха щодо вакцинації здобувачів освіти - мешканців гуртожитків.

Наталія Федорівна Власова під час свого виступу поінформувала студентство щодо законодавчих змін, які відбулися у сфері державної молодіжної політики. У квітні 2021 року відбувся історичний момент для молодіжної політики – затверджено Закон України «Про основні засади молодіжної політики». Документ зафіксував вагомі нововведення у процесі реалізації молодіжної політики. Нарешті регламентували такі поняття як «молодіжна робота» та «молодіжний працівник». Для підвищення рівня участі молоді, пропонується запровадження посад радників з молодіжних питань при посадових особах. Ще один позитивний момент - надання інституційної підтримки молодіжним організаціям. Цим займатиметься нова інституція - Український молодіжний фонд.

Також в рамках зустрічі відбулись екскурсії: до наукової бібліотеки, оснащеної апаратурою віртуальної реальності, до анатомічного музею ім. О.Г. Яхниці та до Міжкафедрального тренінгового центру, із симуляційними тренажерами.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств