Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У спортсменів Запорізької області з'явиться можливість комплексно проходити всі обстеження в одному місці

21 грудня 2021 - 11:05

 Керівництво обладміністрації та Запорізького державного медичного університету підписали Меморандум, відповідно до якого диспансеризація спортсменів проходитиме у стінах клініки ЗДМУ. За рахунок обласного бюджету планується проведення лікувально-діагностичних, реабілітаційних та профілактичних процесів для 1500 спортсменів із 13 комунальних установ спортивного профілю.

Від обласної державної адміністрації Меморандум підписала заступниця голови обласної державної адміністрації Злата Некрасова.

  • Протягом року я отримувала численні звернення від запорізьких спортсменів щодо поновлення роботи фіздиспансеру. Три роки у Запоріжжі був відсутній фізкультурно-спортивний диспансер, і нашим спортсменам доводилося проходити необхідні медичні обстеження власним коштом та в інших містах. Багато спортсменів перед змаганнями проходять комплекс необхідних обстежень, аналізів, які проводять далеко не у кожній лікарні. Все необхідне обладнання для проведення таких обстежень є у клініки ЗДМУ, тепер у спортсменів Запорізької області з'явиться можливість комплексно проходити всі процедури в одному місці, - зазначила, коментуючи подію, Злата Некрасова. 

Проведення медкомісій та обстежень спортсменів як до 18 років так і після 18 років можливо на безкоштовній основі. Існує 4 пакети медичних послуг, кожен спортсмен зможе підібрати собі необхідний пакет. Наприклад, один із пакетів включає: медогляд лікарями - педіатр, кардіолог, ЛОР, офтальмолог, ортопед-травматолог, хірург, невропатолог, дерматолог, консультативний висновок спортивного лікаря; аналізи крові – загальні, на глюкозу, загальний аналіз сечі, ЕКГ, цифрова рентгенографія. Обстеження, які не входять до пакету - для спортсменів, які досягли вищої спортивної майстерності - будуть проводитись безкоштовно на вимогу.

Тепер у спортсменів Запорізької області з'явиться можливість комплексно проходити всі процедури в одному місці для подальшої участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях, що є вкрай важливим для спорту в цілому.



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»