Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Токмацькій та Оріхівській територіальних громадах планується реалізувати міжнародний проєкт допомоги дітям-сиротам та сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах

24 грудня 2021 - 14:45

Сьогодні за участі керівниці апарату Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїди Бойко відбувся круглий стіл «Презентація проєкту «Право на сім’ю – деінституціалізація для реформування систем захисту дітей в Албанії, Вірменії, Білорусії, Північній Македонії та Україні» Міжнародної благодійної організації Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка».  Участь в роботі круглого столу взяли начальниця Служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва, директор обласного центру соціальних служб Оксана Понікарова, керівники відповідних структурних підрозділів, представники територіальних громад

Директор  Міжнародної  благодійної організації Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка» Сергій Лукашов презентував проєкт «Право на сім’ю – деінституціалізація для реформування систем захисту дітей в Албанії, Вірменії, Білорусії, Північній Македонії та Україні». Він повідомив, що «СОС Дитячі Містечка» – недержавна благодійна організація, яка 18 років в Україні допомагає дітям-сиротам та сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах. За цей час більше 85 000 дітей та дорослих в Київській та Луганській областях отримали підтримку.

Фонд є частиною міжнародної федерації «СОС Кіндердорф», яка представлена у 137 країнах світу та має 71-річний досвід роботи з дітьми, позбавленими батьківського піклування та родинами у кризі.

З метою покращення забезпечення прав дитини та  з особливим фокусом на підтримці реформи системи альтернативного догляду дітей та процесах деінституціалізації Міжнародна благодійна організація «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка» Україна в партнерстві з шістьома територіальними громадами Київської, Запорізької та Луганської областей планує протягом 2021-2025 років реалізацію проєкту «Право на сім’ю – деінституціалізація для реформування систем захисту дітей в Албанії, Вірменії, Білорусії, Північній Македонії та Україні», який буде реалізовано за підтримки Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Сергій Лукашов поділився досвідом роботи МБО БФ «СОС Дитячі Містечка» в Україні та в світі. Сьогодні 3% дітей в Україні живуть у складних умовах, 1,5% - ростуть в інтернатах. Це найвищі цифри в Європі. Головна мета, яку втілює фонд – надати кожній дитині можливість рости в родині – з рідними батьками, в патронатній чи прийомній родині, створення альтернативних форм виховання та посилення профілактичної роботи з біологічними сім’ями. 

В Запорізькій області  фонд планує реалізувати проєкти співпраці у Токмацькій та Оріхівській територіальних громадах:

пілотування соціальних послуг в громадах;

посилення спроможності спеціалістів комунальних та державних установ  надавати соціальні та превентивні послуги;

підвищення обізнаності суспільства щодо існуючих потреб у спеціальній підтримці у розвитку превентивних послуг і послуг альтернативного сімейного догляду тощо.

Керівниця апарату Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко зазначила, що обласна влада всіляко підтримує роботу з реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки:

-         Кожна дитина має право жити в родині, в атмосфері любові, бути щасливою, доглянутою, успішною. Відповідно до стратегії, до 2026 року в Україні не має бути жодного масштабного інтернатного закладу, а сім’ям у складних життєвих обставинах має надаватися належна допомога для виконання батьківських обов’язків.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні