Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: Сьогодні ми передаємо не просто приміщення - ми даруємо дев’ятьом сиротам родинне тепло, домашній затишок та шанс на краще майбутнє

28 грудня 2021 - 14:35

Сьогодні у Запорізькому обласному центрі молоді відбулося урочисте вручення сертифікату на будинок площею у 297,3 кв.м родині Ірини Поваляєвої,  яка зараз виховує чотирьох прийомних дітей, а невдовзі забере з дитячих будинків ще п’ятьох.

Купити комфортабельний дім в обласному центрі вдалося коштом державної субвенції на умовах співфінансування з міським бюджетом Запоріжжя.

Участь у врученні сертифікату на новий будинок взяли голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, заступниця голови Запорізької обласної державної адміністрації Злата Некрасова, секретар Запорізької міськради, виконуючий обов’язки міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв, заступник міського голови Анатолій Васюк, начальниця Служби у справах дітей Запорізької облдержадміністрації Антоніна Матвєєва, начальниця служби у справах дітей міської ради Наталія Сиворакша.

  • Цього року Запорізька область отримала  майже 48 млн грн державної субвенції  для вирішення питань із житлом для дітей-сиріт та  придбання або  ремонту житла,  для розвитку сімейних та інших форм виховання. За ці кошти ми придбали 3 приміщення для створення дитячих будинків сімейного типу -   2 квартири у місті  Мелітополь та  1 будинок у Запоріжжі. До цього в області працювало 57 дитячих будинків сімейного типу, 6 з них відкрито цього року. А завдяки держсубвенції і придбанню житла, їх стане 60. Також в області є 184 прийомні родини, 9 з яких  було створено 2021 року. Таким чином ми реалізуємо державну політику щодо пріоритетності сімейного виховання дітей сиріт, та дітей які опинилися у складних життєвих обставинах. Сьогодні ми передаємо не просто приміщення - ми даруємо  дев’ятьом сиротам родинне тепло,  домашній затишок  та  шанс на краще майбутнє, - відзначив голова ЗОДА Олександр Старух, передаючи сертифікат на будинок.

Будинок було придбано для прийомної сім’ї Ірини Поваляєвої, яка була створена у травні 2021 року.  Жінка виховує чотирьох прийомних дітей  великої родинної групи, та рідну 15-річну доньку. Ще три рідні сестри залишаються в обласному будинку дитини «Сонечко», а двоє братів у  Православному дитячому будинку «Надія». Всі діти  виявили бажання влаштуватися до майбутнього дитячого будинку сімейного типу. Але Ірина не могла прийняти дітей через недостатню житлову площу - жінка з дітьми живе у двокімнатній квартирі. Завдяки придбанню будинку площею 297,3 кв.м вдасться об’єднати родину і забрати дітей з дитбудинку. 

80% вартості будинку, а саме 3, 912 млн, склали  кошти державної субвенції, решту (1, 066 млн) -  кошти місцевого бюджету. 

Загалом цього року у Запорізькій області на придбання житла для створення дитячих будинків сімейного типу витрачено  10, 876 млн  грн державного бюджету та 3, 005 млн грн коштів  місцевих бюджетів.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

(., 0Kb)

Читайте також