Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нові інструменти для Запорізької філармонії придбано коштом обласного бюджету

29 грудня 2021 - 19:42

У Запорізькій обласній філармонії сьогодні презентували нові інструменти для симфонічного оркестру, придбані цього року коштом обласного бюджету.

В урочистій церемонії взяли участь заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Руслан Шиханов, директор Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарєва, народний артист України, головний диригент академічного симфонічного оркестру Вячеслав Редя.

Завдяки підтримці обласної влади оркестр філармонії поповнився новими інструментами всесвітньо відомих фірм на загальну суму 1 338 000 грн. Це флейта пікколо і флейта альтова, флюгельгорн, труба, валторна, оркестрові дзвони та ксилофон. Усі інструменти повністю укомплектовано, мають чохли, футляри або кейси.

Щиро привітавши колектив симфонічного оркестру з новим поповненням музичного арсеналу, Руслан Шиханов подякув працівникам філармонії за велику творчу і просвітницьку роботу і зазначив, що культурно-мистецькі проєкти Запорізької обласної філармонії  - це служіння ідеї національного відродження і розвитку України, популяризація найкращих здобутків національної та світової музичної культури.

-         Академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії э одним з кращих в Україні - і це підтверджують не лише численні нагороди та відзнаки, А й постійні аншлаги, які збирає цей колектив у залі обласної філармонії та на будь-якій локації. Інструменти – це основний ресурс для музикантів, який в останні роки, на жаль, не оновлювався. Цього року Запорізька область попрацювала добре,  і в бюджеті були кошти, щоб покращити матеріально-технічну базу нашої філармонії - щоб найкращі грали на найкращому, - відзначив заступник голови ЗОДА Руслан Шиханов, презентуючи подарунок.

Від імені всього колективу подякував за таке важливе придбання народний артист України, головний диригент академічного симфонічного оркестру В’ячеслав Редя. Він відзначив, що востаннє нові  інструменти для оркестру купувалися 12 років тому.

 -         Завдяки коштам обласного бюджету ми придбали найкращі інструменти, виробництва Німеччини, США, Японії - на таких інструментах грають кращі музиканти світу. Не кожен оркестр може похвалитися такими інструментами. Звучання значно відрізняється – вони класні, зроблені для професіоналів, і я пишаюся, що в нашому оркестрі працюють професіонали, які тепер гратимуть на таких інструментах, - зазначив головний диригент академічного симфонічного оркестру Вячеслав Редя.

Як розповіла директорка Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарєва, цього року обласна філармонія провела 177 заходів у своєму залі та на інших локаціях, які охопили більше 25 тисяч глядачів та слухачів. Довгоочікуваний подарунок   ще більше покращить якість роботи оркестру.

Нові інструменти в роботі вже сьогодні могли побачити гості концертного залу імені М. Глінки, де    відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру «Музичний Hollywood - Маестро запрошує». Диригентами концерту стали Вячеслав Редя і лауреат міжнародних конкурсів Надія Другова, найвідоміші хіти ХХ століття прозвучали у виконанні академічного симфонічного оркестру та солістів філармонії. Програма «Музичний Hollywood - Маестро запрошує» звучатиме також 30 грудня о 18.00.

Довідково: Щорічно Запорізькою обласною філармонією проводиться понад 350 різнопланових культурно-мистецьких заходів. Симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії - провідний мистецький колектив країни, гордість нашого краю. Наступного року академічний симфонічний оркестр відзначатиме 65 річницю з дня заснування. Академічний симфонічний оркестр – лауреат премії ім. І. Паторжинського Українського фонду культури, лауреат премії Запорізької обласної державної адміністрації «За досягнення у галузі музичного мистецтва ім. І. Паторжинського» за реалізацію проекту «CARMINA BURANA», володар численних спеціальних призів «За високу виконавську майстерність». У 2019 році за заслуги перед Українським народом колектив академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії відзначено почесною нагородою - Грамотою Верховної Ради України.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер