Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стабілізацію епідситуації ми використовуємо для перезавантаження та покращення медичної системи

30 грудня 2021 - 10:00

Сьогодні ранковий передноворічний брифінг щодо ситуації з поширенням COVID-19 провів голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух. 

Очільник регіону розпочав з позитивної новини - Запорізький край  нарешті перейшов у жовту зону. За рішенням державної комісії ТЕБ та НС обмеження червоної зони зняті  00:00 30 грудня. 

Область демонструвала стабільні показники зниження захворюваності - за останню добу в області зареєстровано 205 випадків захворювання на COVID-19, при цьому одужало 345 осіб. А за рівнем завантаження ліжкового фонду ми маємо найменші показники в країні - 12.6 %, в лікарнях області перебуває 470 пацієнтів. Показники захворюваності на грип та ГРВІ теж нижче порогового - спостерігається стабілізація ознак епіднебезпеки за всіма показниками, - поінформував Олександр Старух.

Голова ОДА зауважив, що згідно з рішенням уряду, послаблення обмежень стосується лише вакцинованих громадян - для невакцинованих правила знаходження у громадських місцях залишаються такими ж, як і у червоній зоні. 

До переліку осіб, обов’язкових до вакцинації, уряд додав працівників органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я державної і комунальної власності, всіх комунальних підприємств і установ. Ці вимоги набудуть чинності вже з 17 січня. Тож тим працівникам, хто ще не вакцинувався, варто це зробити найскоріше. Держава дбає про те, щоб вакцинуватися було зручно та  безпечно. Пункти вакцинації не будуть працювати лише першого  та другого січня. Вже з 3 січня всі центри будуть доступні у звичному режимі.

Кампанія з вакцинації продовжується. Протягом останньої доби в області проведено 4121 щеплення. Першу дозу отримали 943 особи, другу – 3178. Всього за цей рік щеплено 579 944 особи, в тому числі закінчили вакцинацію – 530 796 осіб.

  • Цей час покращення епідситуації маємо використати для того, аби перезавантажити медичну систему та підготуватися до нового сплеску захворюваності, які прогнозують наприкінці зими - зокрема, зараз обладнуємо медичні заклади області автономними кисневими станціями. Вчора перевірили таку нову станцію у 9-й лікарні міста Запоріжжя, яка є найбільшим ковідним шпиталем регіону. Сьогодні в область прийшли ще кілька таких станцій. До кінця зими встановимо 13 таких станцій в лікарнях регіону - в планах обладнання станціями всіх ковідних шпиталів, - поділився Олександр Старух.

Голова ЗОДА закликав громадян берегти себе у новорічні свята та дотримуватися правил  карантинних обмежень.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни