Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підведено перші підсумки святкування Новорічних свят

12 січня 2022 - 16:00

На  брифінгу голови Запорізької ОДА Олександра Старуха підбили перші підсумки святкування Нового Року у Запорізькій області. Так, у регіоні з 19 грудня 2021 року по 14 січня 2022 року проходять Новорічні святкові заходи.

У всіх містах області проведено велику кількість новорічно-різдвяних заходів для дітей і дорослих. Їх проводили на базі бібліотечних і клубних закладів, будинків культури і центрів дозвілля, у музеях, а також на відкритому повітрі. Наприклад, традиційні дитячі ранки, театралізовані дійства і казки, лялькові вистави, інтерактивні заходи, проведення дитячих народознавчих годин, присвячених традиціям святкування Різдва та Нового року - обласними театрами та філармонією проведено 95 новорічних заходів,

які відвідало 16,7 тисяч глядачів.

Зокрема, у місті Запоріжжі було побудовано чотири основні локації – це пл. Фестивальна, на якій було встановлено ковзанку та гірку, «Козацьке коло» Національного заповідника «Хортиця», де вперше було встановлено Новорічне містечко та резиденцію Святого Миколая, пл. Маяковського та Каскад фонтанів “Райдуга”. 

Також у цьому році Запорізька область відзначилась не лише великою кількістю локацій, а й благодійними вчинками. Наприклад, гості театру ім. Магара мали можливість сплатити за квиток ковідною 1000 грн, яка потім буде передана на благодійність. Таку ініціативу підтримав і обласний академічний театр ляльок, і вже 14 січня до театру завітають діти із дитячих реабілітаційних центрів. 

  • Значна увага під час проведення святкових заходів приділялася пільговим категоріям: дітям із малозабезпечених родин, дітям з особливими потребами, дітям військовослужбовців, військових частин, що розташовані на території області, - розповів Олександр Старух.




Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн