Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Територіальні громади готують проєкти до програми Президента України «Велике будівництво» 2022 року

12 січня 2022 - 16:35

Під головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха сіьгодні відбулася нарада з обговорення проєктів будівництва об’єктів, які зводяться в рамках програми Президента України «Велике будівництво» у 2022 році у Мелітополі.

В нараді взяли участь заступники голови облдержадміністрації Руслан Шиханов та Злата Некрасова, керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко, міський голова Мелітополя Іван Федоров, керівники й представники структурних підрозділів облдержадміністрації.  

Учасники наради докладно обговорили проєкти будівництва та реконструкції об’єктів в рамках програми Президента України «Велике будівництво» у 2022 році в Мелітополі та Мелітопольському районі. Всі проєкти  комплексні,  включають покращення інфраструктури, передбачають майбутній розвиток громади, відповідають вимогам інклюзії та  сучасним державним будівельним нормам. Це дитячі садки, школи, медичні заклади, спортивні об’єкти.

2022 року в рамках програми Президента України «Велике будівництво»  в області планується реконструкція 28 об'єктів. 13 з них – у Мелітопольському районі та райцентрі: 10 об’єктів в самому Мелітополі, по одному в Кирилівці, Новомиколаївці та Нововасилівці. Це 4 школи, 4 дитсадки, 2 спортивні об’єкти, 2 медичні заклади та 1 заклад культури.

Серед об’єктів, які подаються на реконструкцію, зокрема,  Мелітопольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 24 Мелітопольської міської ради, яку планується оновити протягом двох років.  Також готова документація для реконструкції Мелітопольської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4. Дошкільний навчальний заклад № 1 санаторного типу  в Мелітополі та Нововасилівський комунальний заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу «Теремок» завдяки проєктам оновлення стануть сучасними та зручними для маленьких вихованців. Також планується оновити Мелітопольський палац культури імені Тараса Шевченка та площу перед ним.

Після реконструкції заклади соціальної інфраструктури  забезпечать якісними послугами жителів як Мелітопольського так і сусідніх районів.

Наприклад, дитяча лікарня обслуговує пацієнтів району та дітей-відпочивальників під час курортного сезону, онкологічна служба обслуговуватиме Мелітопольський і Бердянський райони, а спортивний комплекс у Кирилівці прийматиме спортсменів з усієї України під час зборів на Азовському узбережжі.

За 2020-2021 роки мелітопольцями за програмою «Велике будівництво» вже втілено 10 важливих об’єктів інфраструктури, серед них дві школи, 2 дитячі садки, 2 дошкільні навчальні заклади, 3 спортивні заклади, 2 медичні заклади та 1 заклад культури.

Під час наради було зазначено, що перспективні проєкти будуть подаватися не лише до програми Президента України «Велике будівництво», а й до конкурсу Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (НКПВУ), яка фінансується Європейським інвестиційним банком (ЄІП) та до переліку проєктів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР).

Голова ЗОДА Олександр Старух відзначив активність Мелітополя та запевнив, що кожен соціально значущий проєкт, розроблений територіальними громадами, буде обговорений разом з фахівцями облдержадміністрації, якісно оформлений і обов’язково знайде достойне фінансування.  Цього року проєкти «Великого будівництва» будуть високого рівня  проєктування, відповідатимуть всім новітнім вимогам.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку