Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко на прямому зв'язку з жителями області

12 січня 2022 - 17:25

В обласному контактному центрі сьогодні  відбулася чергова «гаряча лінія». На запитання громадян відповідала керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко.

Під час «гарячої лінії»  звернулося 7 жителів  області.

За допомогою звернулася Тетяна Андріївна, що проживає у Кам’янці, з питанням щодо процедури нарахування субсидії за тверде паливо для мешканців приватного сектору.

Ада Едуардівна звернула увагу на те, що після реорганізацій медичних закладів в Запоріжжі залишився один мамограф, на якому можна отримати безкоштовне обстеження, і розташований він на Правому березі. Виникло питання у жінки й щодо реконструкції одного з корпусів колишнього пологового будинку №1. Там зараз тривають будівельні роботи. Жінка вже надіслала до Запорізької міської ради письмове звернення з проханням роз’яснити, хто і що будує на території медзакладу.

Два звернення мешканців Запоріжжя стосувалися договорів, які вони мають заключити з Концерном МТМ  як приватні підприємці. У підвалах без опалення концерн вимагає оплату за послуги з постачання теплової енергії у розрахунку за площею приміщення, хоча раніше договори оформлялися за іншою схемою.

Мешканка Смирновської громади Пологівського району поставила питання щодо інформування про роботу селищної ради.

Тамара Володимирівна з селища Відрадне Широківської територіальної громади розповіла, що людям похилого віку, які мають проблеми зі здоров’ям,  незручно користуватися послугами пересувного відділення «Укрпошти» для отримання пенсії.  Пересувне відділення поштового зв’язку - це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у невеликі села та смт з населенням до 2 тис. жителів. Але отримувачам пенсії інколи дуже важко пересуватися навіть в межах свого села.

Також мешканці області ставили питання щодо водопостачання села Олексіївка Смирновської територіальної громади Пологівського району та перевезення пасажирів у цьому ж районі.

Кожному, хто телефонував на «гарячу» лінію, керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко надала вичерпні роз'яснення. Також заявникам, відповідно до норм чинного законодавства, надішлють офіційну відповідь, а за окремими зверненнями буде вжито оперативних заходів реагування. Кожен сигнал від громадян знаходиться на особливому контролі обласної влади.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна