Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відомі запоріжці закликають щепитися: “Вакциновані - захищені”

19 січня 2022 - 11:06

Міністерство охорони здоров'я України разом з Товариством Червоного Хреста України запустили всеукраїнську національну кампанію “Україна вакцинується”. В 24 роликах відомі люди регіонів нашої держави діляться своїм досвідом та мотивацією щодо вакцинації від COVID-19.

Запорізькі діячі культури, медицини, громадські діячі долучились до інформаційної кампанії та закликали українців не зволікати робити щеплення у час, коли вся планета вже третій рік бореться з небезпечним вірусом, лікарі невпинно рятують життя за життям,  а їх пацієнти з тяжким перебігом хвороби,  при цьому, переважно нещеплені.

Громадський діяч, краєзнавець, гід Роман Акбаш,  який вже багато років вивчає історію, архітектуру,  культуру нашого краю,  поділився власною позицією:

  • Я вакцинувався, щоб без страху продовжувати спілкуватися  з людьми та закохувати їх у рідне місто. Вакцинація - це лише один із кроків, щоб зробити коронавірусну хворобу лише історією.

У Запоріжжі до національної кампанії “Україна вакцинується” долучився і доктор медичних наук, легендарний хірург,  трансплантолог Олександр Никоненко,  який  вже більше 50-ти років працює лікарем та з початку пандемії Covіd-19 часто лікує хворих, які перенесли коронавірус. Оскільки він разом з сім'єю піклується про власне здоров'я, тож прийняли для себе рішення щеплюватися.  

Волонтер та громадський діяч Альберт Павлов зазначив, що велика родина - це велика відповідальність. Ми маємо подавати приклад в усьому,  адже дитина є відображенням батьків:

  • Ми дбаємо про своє здоров'я та хочемо, щоб наші діти брали  з нас приклад. Тому ми всією родиною щепилися, бо вакцинація - потрібна! - підтримала його дружина та багатодітна мама Юлія Павлова.

Відео можна переглянути на YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=mhcOoX0HdvU

Відео щодо щеплення від COVID-19 у Всеукраїнській кампанії «Україна вакцинується» були створені у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, Центром громадського здоров‘я України та Уповноваженою Президента України з питань волонтерської діяльності.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн