Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Всі лікарні Запорізької області забезпечені киснем

24 січня 2022 - 14:15

Сьогодні під головуванням очільника області Олександра Старуха відбулась нарада із керівниками структурних підрозділів. Говорили про збільшення  кількості захворілих на COVID-19 та протидію пандемії. Про це звітував директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич.

Як повідомив директор Департаменту, зараз йде зростання захворюваності, яке почалось ще перед вихідними. Наразі найбільші показники на території  Західної України. Зокрема, Івано-Франківська область вже знаходиться у червоній зоні, завантаженість вже більше 50 %. А, зокрема, на території Запорізької області перехід у “червону” зону прогнозують на кінець січня - середину лютого.

На цих вихідних, було зафіксовано 864 виклики швидкої допомоги, 102 з яких через коронавірус. 20 осіб було госпіталізовано.

Завантаженість ліжок у Запорізькій області наразі становить 15,8 %, або 331 особа на стаціонарі. 259 потребують кисень, а 27 отримують штучну вентиляцію легенів. Також на лікуванні знаходиться 22 дитини, у 14 підтверджено COVID-19. Наразі всі лікарні забезпечені киснем. 

Олексій Кулинич нагадав, що вакцинація - найефективніший спосіб боротьби з пандемією. У регіоні продовжується вакцинальна кампанія. Усього за вихідні було проведено 2105 щеплень, всього з початку вакцинальної кампанії щеплено 601074 особи, в т.ч. закінчили вакцинацію (отримали 2 щеплення) – 562035 осіб, в т.ч. додаткових доз – 201 особа, бустерних - 6592.

Окрім цього, очільник Департаменту ще раз нагадав про ініціативу Президента щодо програми єПідтримка. Так, відповідно до нового розпорядження українці віком 60+ зможуть придбати за кошти програми виключно лікарські засоби в аптечних закладах та інтернет-аптеках, як за рецептом лікаря, так і без нього. Ця опція доступна вже з сьогоднішнього дня. За інформацією Міністерство економіки України, банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу.



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу