Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух на прямому зв'язку з мешканцями області

26 січня 2022 - 13:40

В обласному контактному центрі сьогодні, 26 січня, відбулася чергова «гаряча лінія». На запитання громадян відповідав голова обласної державної адміністрації Олександр Старух.

До очільника регіону звернулося 8 мешканців області.

Так, Юрій Іванович із села Матвіївка Запорізького району повідомив про перебої у водопостачанні та подачі електроенергії, які почастішали останнім часом. Вода й електрика зникають звечора до ранку та у вихідні дні. За останні два тижні він нарахував чотири такі ситуації.

Олександр Вікторович із Запоріжжя розповів про те, що з 2015 року намагається добитися перерахунку за постачання тепла від «Концерну МТМ». Він має акти, що теплоносій до нього надходить з температурою 24 градуси,  але квитанції надходять без урахування цього факту. Ще одна скарга на   послуги «Концерну МТМ» надійшла від мешканця обласного центру Валерія Володимировича. Він вважає, що населення переплачує за тепло значні суми.

Юрій Миколайович із Запоріжжя розповів про незадовільну роботу ОСББ в його будинку на вул. Фортечній в останні два роки.

За допомогою звернулася Сніжана Русланівна з Тамбовки Мелітопольського району. Жінка повідомила, що з 12 грудня у них відсутня питна вода. Оскільки роботи із відновлення постачання води зі свердловини не дають результату, місцеві мешканці просять приєднати їх до водогону, який обслуговує Мелітополь.

Світлана Володимирівна з Дніпровського району Запоріжжя повідомила, що в підвалі їхнього будинку (колишній гуртожиток) сталася аварія, стоїть вода, будинок знаходиться в аварійному стані.  Неодноразові звернення до міської влади поки не дали результатів.

Пенсіонер Василь Васильович з Нововодяного Василівського району звернувся з приводу скрутної ситуації в його родині. Його дружина тяжко захворіла. Тож сім’я потребує допомоги.

Ветеран АТО-ООС Михайло Іванович висловив кілька пропозицій щодо налагодження комунікації між органами влади, медичними закладами, громадськими організаціями.

-  Майже кожне питання потребує додаткового вивчення. Мешканці громади не мають залишатися сам на сам зі своїми проблемами, обласна влада відкрита для спілкування. Одночасно хотілося б побачити більш дієву роботу територіальних громад, - зазначив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Кожному, хто телефонував на «гарячу» лінію, голова облдержадміністрації надав вичерпні роз'яснення. Також заявникам, відповідно до норм чинного законодавства, надішлють офіційну відповідь, а за окремими зверненнями буде вжито оперативних заходів реагування. Кожен сигнал від громадян знаходиться на особливому контролі обласної влади.

  

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств