Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Триває облаштування підрозділів територіальної оборони в Запорізькій області

2 лютого 2022 - 19:27

Під головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха 2 лютого відбулася нарада щодо вирішення питань з матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони в Запорізькій області.

Участь у нараді взяли перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Шустов, керівник апарату обласної державної Зінаїда Бойко, керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, командири підрозділів територіальної оборони в Запорізькій області, представники промислових підприємств.

Олександр Старух  повідомив про хід реалізації Закону України «Про основи національного спротиву», що був ухвалений влітку цього року та вступив в дію з 01 січня 2022 року. Згідно закону, на території області розміщуються додаткові сили територіальної оборони. Такі військові частини об’єднають добровольців і людей, які мають військовий досвід. Головна задача тероборони - в разі необхідності стати на захист об'єктів критичної інфраструктури, підтримувати порядок та безпеку в населених пунктах.

Зараз обласна влада разом з військовими, представниками міської влади, керівниками територій та комунальниками працює над облаштуванням місць дислокації для сил територіальної оборони в кожному районі та в м. Запоріжжя. Визначені будівлі, в них вже почалися необхідні роботи з облаштування спеціальних приміщень.  Представники обласної влади відвідають місця розміщення кожного батальйону, визначать подальші спільні дії керівництва бригади територіальної оборони та виконавчої влади в Запорізькій області.

Командир бригади територіальної оборони Володимир Лосєв доповів про хід підготовки приміщень та інфраструктури для забезпечення функціонування батальйонів та управління бригади. 

Керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко також звернулася до представників підприємств з проханням надати свої пропозиції до ЗОДА щодо забезпечення реалізації вимог Закону України «Про основи національного спротиву».

Голова облдержадміністрації Олександр Старух наголосив, що сили територіальної оборони в Україні, як і в багатьох країнах світу, працюють за принципом «Я захищаю свій дім». Тому оборона – справа всіх громадян. Всі дії з формування тероборони відбуваються централізовано, кожен виконує свої обов’язки на своєму визначеному місці.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей