Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі відкрили відремонтовану підстанцію швидкої медичної допомоги

8 лютого 2022 - 12:50

Сьогодні в Запоріжжі після реконструкції офіційно відкрили підстанцію ШМД Заводського району КНП «Територіальне медичне об’єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Запорізької обласної ради.

Підстанція ШМД Заводського району існує з 1969 року та обслуговує населення Заводського району м. Запоріжжя чисельністю 51076 чоловік. Лише за 2021 рік станція отримала 8591 виклик та здійснила  8434  виїзди для надання екстреної медичної допомоги населенню району. Фахівці цієї служби надають постійно життєво необхідну допомогу населенню і потребують гідних умов для своєї праці.

  • Люди, які тут працюють, задоволені реконструкцією. З завтрашнього дня вони вже будуть працювати в новому приміщенні. Ми оглянули приміщення, все зроблено для того, щоб люди працювали в нормальних, повноцінних  умовах. І те, що тут було пів року тому, порівняти з тим, що сьогодні - це різні історії. Ми маємо турбуватися про наших лікарів,  щоб витримувати норму зарплати по 20 тисяч,  щоб створювати гідні  умови праці. Це, я гадаю, заслуга, в першу чергу, трудового колективу на чолі з керівником, який  наполегливо йде шляхом створення найкращої в Україні підстанції швидкої. Хочу також зазначити, що в  минулому році більша половина автотранспорту була замінена на нові сучасні машини, йде реконструкція підстанцій швидких допомог на території області. Зараз у  Мелітополі ведеться робота над підстанцією, в Запоріжжі в Хортицькому районі разом із депутатами міської ради ми підтримали пропозицію, щоб збудувати там підстанцію більшого розміру,- розповів Олександр Старух під час відкриття об’єкта.

Реконструкція підстанції  в Заводському районі міста проводилася 4 місяці. На неї витратили 12 629 348,49 гривень. У тому числі: за рахунок обласного бюджету – 12 353 346,62 гривень, за рахунок  коштів НСЗУ  -  276001,87 гривень.

Довідково.

 На території району розташована більшість великих промислових підприємств міста та широко розвинута соціальна сфера, працівники яких звертаються за екстреною медичною допомогою.  Штат підстанції складає 76 осіб, 4 бригади, які працюють у цілодобовому режимі.


Департамент культури та інформаційної політики

(., 0Kb)

Читайте також

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?