Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для збереження доріг регіону варто приділити особливу увагу питанню габаритно-вагового контролю

11 лютого 2022 - 13:30

Сьогодні у Запорізькій обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови ЗОДА Геннадія Тімченка та  директора Департаменту житлово-комунального господарства Віталія Литвиненка відбулась нарада з питань габаритно-вагового контролю на дорогах Запорізької області. 

Наразі у Запорізькій області ведеться активний ремонт доріг, зокрема у рамках програми Президента України “Велике будівництво”, як державного, так і  місцевого значення. Саме тому важливо акцентувати увагу саме на їх збереженні. За словами Геннадія Тімченка, найбільшої шкоди завдають саме вантажівки, які перевозять більшу кількість вантажу, що впливає на загальний стан доріг регіону. Тому варто звернути увагу на питання габаритно-вагового контролю, адже саме це допомагає дотримуватись вагових норм.

Також на нараді доповіли про  результати роботи у 2021 році. Зокрема, було перевірено більше 18 тис вантажівок та задукоментовано 362 випадки порушень габаритних та вагових параметрів. Для покращення контролю проводяться навчання та підвищення кваліфікації спеціалістів, які мають контролювати та регулювати проїзд по дорогам місцевого та державного значення. Заступник голови ОДА також звернув увагу на важливість участі у контролі представників районних державних адміністрації, зазначивши, що крім придбання вантажно-вагових комплексів та майданчиків для них, варто, в першу чергу, контролювати виконання наявних норм.

  • Варто розробити плани та стратегії, які допоможуть у вирішенні наявної проблеми. З урахуванням обсягу обласного бюджету та всіх інших факторів, необхідно зрозуміти, що нам потрібно зробити у першу чергу. Служба автомобільних доріг визначає, де вона буде ставити автоматичні ваги. Були також пропозиції щодо додаткового розміщення площадок вагових комплексів, - зауважив Геннадій Тімченко.

Присутні на нараді звернули увагу на складнощі, які можуть виникнути через реконструкцію ДіпроГЕСу. Це пов’язано саме з регулюванням руху транспорту та, особливо, руху вантажівок. Геннадій Тімченко наголосив, що наразі план регулювання знаходиться у стані розробки, однак наявність інших мостів має допомогти у розвантаженні загального дорожнього навантаження у місті Запоріжжі. 



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області