Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У єдності - наша сила!

22 лютого 2022 - 20:47

Сьогодні під головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха відбулась нарада з представниками політичних фракцій Запорізької обласної ради та керівниками територій області. Учасники наради обговорили безпекову ситуацію України, алгоритм спільних дій та інформаційні атаки останніх тижнів. Голова ЗОДА підкреслив, що консолідація зусиль та спільна робота - це основний спосіб збереження контрольованої ситуації у країні. 

 

“Незалежно від партійної приналежності, поглядів чи суперечностей, зараз ми повинні діяти разом”, - звернувся Олександр Старух до учасників наради. 

 

Голова Запорізької обласної ради Олена Жук наголосила на необхідності об'єднання зусиль перед викликами сьогодення та висловила впевненість, що депутатський корпус буде єдиний у підтримці порядку та миру в області. 

 

Сьогодні обласна державна адміністрація повністю відкрита до діалогу з усіма політичними партіями та готова діяти спільно заради нашої рідної землі, заради Запорізької області, заради України.  

 

Важливою темою наради було вирішення фінансових питань. За певних умов може бути проведена позачергова сесія задля перерозподілу коштів. Як зазначили учасники наради, важливим наразі є забезпечення військових усім необхідним. Для цього минулого тижня у всіх громадах області відбулися сесії, на яких депутати прийняли відповідні рішення.  

 

Крім цього, керівник ГУ Національної поліції у Запорізькій області Микола Лушпієнко особливу увагу звернув на те, що наразі поліція працює у посиленому режимі, тому жителям нашої області панікувати не варто. У регіоні забезпечена повна координація дій поліції, Національної гвардії України та СБУ. До того ж, лави територіальної оборони в області поповнюються. У зв'язку з прийняттям Закону України “Про основи національного спротиву” кожен бажаючий через військкомат може долучитися до захисту своєї батьківщини. Наразі створення добробатів, як у 2014 році, не є актуальним.  

 

Заступниця голови ЗОДА Злата Некрасова розповіла про старт марафону “Крапля крові - врятоване життя”, який за підтримки обласної державної адміністрації розпочався сьогодні в Запорізькій обласній клінічній лікарні. У разі загострення ситуації на сході нашої країни ми матимемо поповнений банк крові. 

 

 

Також на нараді обговорювали необхідність своєчасного оприлюднення актуальної інформації про безпекову ситуацію у регіоні. 

 

Учасники наради опрацювали алгоритм спільних дій обласної державної адміністрації та обласної ради на найближчий час та вчасне інформування громадян.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України