Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Хаб для переселенців готовий прийняти тих, хто потребує притулку (Відео)

7 березня 2022 - 14:00

На сьогодні вже налагоджена робота центру прийому осіб, які переміщуються з зони бойових дій, що створений за ініціативи Запорізької обласної військової адміністрації. Відпрацьована зручна логістика, за  якою допомогу  тут щодня отримують  півсотні осіб.   

Представники поліції на місці встановлюють особу та  перевіряють наявність документів. Працівники управління соціального захисту починають працювати з переселенцем, визначають, які послуги можуть надати та які проблеми можуть вирішити. Після цього осіб розподіляють для подальшого влаштування на тимчасове перебування.  

  

Завдяки небайдужим запоріжцям у центрі вже є запас одягу, взуття для чоловіків, жінок та дітей, та іграшки. На місці працює медичний пункт.  Вирішено питання щодо забезпечення харчування переселенців. Окрім цього, щоденно запоріжанки несуть у центр власну свіжу випічку, аби підтримати і працівників ХАБу,  і людей, що опинилися там.  

  

У центрі облаштовані  сидячі місця для перетримки громадян та спальні місця. Загалом центр готовий прийняти до 1000 осіб одночасно.

Адреса м. Запоріжжя, вул. Рекордна, 41 (приміщення ДП "ЗАПОРІЗЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЦИРК") 

Контактні телефони 

+38 066 926 50 97 

+38 068 297 01 18

+38 061 787 94 75

За розпорядженням голови Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха на базі “Запорізького обласного контактного центру” створена гуманітарна “гаряча лінія”. 

За визначеними телефонами можна передати інформацію  про неправомірне затримання окупаційними силами РФ громадян України, іноземних громадян та осіб, які перебувають на тимчасово непідконтрольних територіях, органам влади України, або зниклих цивільних осіб. 

Крім цього, робочі групи та штаби “гарячих ліній” створять у всіх районах області. Зокрема, на місцевому рівні для розгляду звернень громадян залучатимуть представників релігійних, благодійних та громадських організацій, а також волонтерів для надання допомоги людям, які перебувають на відповідних територіях. 

Звернутися на “гарячу лінія” можна за телефоном: 0800-503-508

 



Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни