Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення 19.03.2022 станом на 08:00 (ВІДЕО)

19 березня 2022 - 09:40

Триває  двадцять четверта доба героїчного протистояння підрозділів Сил оборони України на Запорізькому напрямку й Українського народу  російському воєнному вторгненню.

Щодня ситуація динамічно змінюється, і станом на зараз противника зупинено і немає інтенсивного активного протистояння, як це було ще декілька днів тому.

Але в той же час окупанти систематично обстрілюють наші позиції, застосовуючи міномети,  танки, гелікоптори та ракетні системами великої потужності.

Що стосується наших підрозділів, то протягом доби українські захисники та захисниці Запорізького краю знищили БТР-82 з десантом окупантів та пошкодили дві БМП противника, продовжуючи  наносити вогневі ураження по противнику як на передньому краї, так і вглибину його оперативної побудови і бойових порядків – внаслідок чого окупанти постійно несуть втрати серед особового складу та броньованої техніки.

На даний час втрати є і у нас. Так, під час обстрілу, 18 березня 2022 року, передмістя обласного центру Запоріжжя внаслідок двох ракетних ударів дев’ять осіб загинуло (з них один представник  Державної служби надзвичайних ситуацій) та сімнадцять поранено (з них три представника  Державної служби надзвичайних ситуацій і два цивільних), ще п’ять травмованих. 

На даний час керівництво Запорізької обласної військової адміністрації продовжує приділяти увагу евакуації в безпечні регіони країни жителів окупованих населених пунктів Запорізького краю та доставці гуманітарної допомоги.

Відтак протягом 18 березня 2022 року було евакуйовано 2277 людей (з них 624 дитини), на 762 автомобілях.

Боротьба триває!

Вірте у наших воїнів! 

Зло має буде покарано! 

Слава Україні!

 


 

Речник ЗОВА, полковник Іван Арєф’єв 

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області