Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Офіційнe доповнення про ситуацію щодо російського вторгнення 23.03.2022 станом на 22:00 - #ЗСУ, 28 доба

23 березня 2022 - 23:00

За інформацією з вищого штабу Сил оборони  України захисники Запорізької області за сьогоднішню добу завдали суттєвих втрат російським окупантам, а саме: знищено 18 військовослужбовців російської федерації, один бронетранспортер, 8 одиниць автомобільної техніки, 2 самохідні гаубиці «Мста-С» та дві 122-мм гаубиці Д-30.Окрім того взято у полон двох військовослужбовців російської федерації.

Ворог, розуміючи що на суші успіху в нього немає, переходить до терористичних дій з метою залякати місцеве населення, роз’єднати та знищити бойовий дух, який присутній в кожного українця.

Загарбники продовжують проводити заходи з організації прихованої підготовки проведення «виборів» в органи місцевої влади задля створення проросійських адміністрацій на окупованих територіях Запорізької області. Окупанти погрожують та застосовують фізичний тиск по відношенню до представників українських легітимних органів місцевої влади, їхніх сімей та близьких.

Оріхівська громада. Села Копані, Мирне і Нестерянка є тимчасово окупованими. Там  відсутня електрика, вода, пошкоджені газові лінії, проблеми с харчами. Окупанти не пропускають у села гуманітарну допомогу.  Усі магазини та фермерські господарства розграбовані, на підприємстві ТАТІС, яке займається сільськогосподарською діяльністю, через відсутність світла може статися екологічна катастрофа. За інформацією із сіл, окупанти виганяють людей із укриттів та використовують їх  задля своїх потреб. Військові агресора руйнують будинки мирних мешканців та не дозволяють будь-які контакти з рідними з інших міст.

Тому закликаємо вас: єднайтеся та підтримуйте один одного, підтримуйте наших захисників. Не довіряйте жодним брехливим закликам та будь-якій інформації отриманої від окупантів. Ми, українці, - ми на своїй землі, землі наших славетних предків та землі наших дітей!


Слава Україні!

 


Речник ЗОВА, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни