Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення 26.03.2022 станом на 22:00 - #ЗСУ, 31 доба (ВІДЕО)

26 березня 2022 - 23:15

Російські загарбники намагаються вести штурмові дії, не полишаючи спроб нанесення вогневого ураження окремим підрозділам ТрО та ЗС України на Запорізькому напрямку, але успіху не мають.

Отже, станом на вечір підрозділи Сил оборони Запорізького краю знищили 22 окупанта,  47 - поранили, знищили танк, 4 бронетранспортери, три автомобілі і чотири бойові машини піхоти, додатково три -  пошкодили. 

Підрозділи ДСНС Запорізької області перебувають у підвищеній готовності. Тож на територіях, де тривають бої, після закінчення артобстрілів, залучаються  до ліквідації наслідків. Так, під час проведення розмінування території одного з населених пунктів Запорізької області  25 березня 2022 року сталася детонація елементів нерозірваного снаряду. Внаслідок цього травмувався 28-річний водій-сапер Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Запорізькій області. Рятувальника з численними травмами шпиталізували. За словами медиків, загрози життю немає. Ударною хвилею травмувало 26-річного начальника відділення спеціальних мінно-пошукових робіт того ж загону. Наразі він перебуває під наглядом лікарів. Бажаємо нашим колегам якнайшвидшого одужання! 

Внаслідок обстрілів російськими військовими в області були пошкоджені дві високовольтні підстанції, через що без електрики залишилися мешканці сіл Вербове, Андріївське та Романівське. Знеструмлене також село Антонівка. В інших населених пунктах, що їх обслуговують  Гуляйпільське, Оріхівське та Василівське районні відділення “Запоріжжяобленерго”, ситуація, на жаль, залишається без змін: через активні бойові дії та недопуск російськими військовими аварійно-відновлювальних бригад до місць пошкоджень відновити мережі наразі неможливо.

 До Мелітополя прибуло підкріплення окупаційних військ РФ. Центральним проспектом їздять танки з прапором невизнаної Південної Осетії. Окупанти обіцяють пенсіонерам міста виплатити по  10 тисяч російських рублів. Втім, як виявилося, майбутні виплати - черговий прийом загарбників для досягнення своїх цілей. Дані пенсіонерів та їхні підписи окупанти планують використати для проведення псевдореферендуму.

У той самий час у Мелітополі окупаційна влада намагалася провести мітинг на підтримку Росії. Однак мелітопольці на мітинг не вийшли. Разом з тим, окупанти привезли на місце проведення пропагандистського заходу людей, які нагадували безхатченків. 

В центрі Енергодара поряд із міською радою на будівлі вузлу зв’язку Запорізької АЕС окупанти встановили свою “тарілку” для забезпечення мовлення та проведення ворожої агітації серед містян. 

В районі Василівки ворог блокував рух евакуаційної колони. Понад 300 легкових автомобілів і більше 80 автобусів евакуаційної колони кілька годин чекали на гуманітарний коридор, щоб рухатись далі: жінки, діти, вразливі верстви населення. Зрештою ввечері колона успішно дісталася Запоріжжя.


Слава Україні!

Переглянути відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=4QhoEPavywY

 

Речник ЗОВА, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць