Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення 30.03.2022 станом на 08:00 - #ЗСУ, 35 доба (ВІДЕО)

30 березня 2022 - 08:00

Окупанти продовжують підступно наносити ракетні та бомбові удари, намагаючись повністю знищити інфраструктуру та житлові райони населених пунктів Запорізького краю.
Обстановка довкола міста Запоріжжя та області залишається напруженою, але контрольованою. Суттєвих змін в положені та характері дій підрозділів на визначених рубіжах не відбулося. Підрозділи Сил оборони Запорізького краю продовжують героїчно протистояти ворогу та ведуть оборонну операцію. Противник проводить спроби просування у напрямках населених пунктів Гуляйполе, Запоріжжя, Кам’янське, успіху не має. На інших напрямках українські воїни продовжують знищувати ворожу техніку, з якої російські окупанти обстрілюють цивільну інфраструктуру в населених пунктах та позиції українських воїнів.

Окупанти  обстріляли населений пункт Новоіванівку. Поранення отримали 3 мешканці, серед них 1 неповнолітній. Також, від артобстрілів та авіаударів окупантів постраждав цивільний сектор, багатоповерхівки, місцева інфраструктура та дороги в містах Гуляйполе, Оріхів. Інформація про постраждалих в ході ворожого обстрілу наразі уточнюється.

За інформацією з вищого штабу Сил оборони України, станом на вечір 29 березня 2022 року та ранок 30 березня 2022 року підрозділами Сил оборони Запорізького краю знищено 18 окупантів, вісім – поранено, знищено один танк, п’ять  бронетранспортерів та одну реактивну систему залпового вогню «Град».

Наші військові ТрО ефективно тримають визначені рубежі, особовий склад вмотивований та протягом незначного проміжку часу злагодився не лише в бойовому розумінні, а й психологічно.

У Приморську окупанти  залякують людей, повідомляють дезінформацію про те, що це Україна навмисне відключила  мобільний зв’язок та Інтернет по береговій лінії, начебто держава залишила людей росіянам, а "росія тепер тут назавжди". Схожа антиукраїнська пропаганда ведеться у всіх тимчасово окупованих містах регіону.

Підрозділи ДСНС в місцях, де відбувалися бойові зіткнення, проводять ліквідацію наслідків надзвичайних подій.Піротехніки ДСНС продовжують очищувати місцевість від мін та вибухових предметів російської армії у районах, які зазнали обстрілів з боку росії.

Продовжується направлення гуманітарних вантажів на окуповані території області. Запорізька обласна військова адміністрація збирає списки потреб та, згідно з ними, відправляє гуманітарні вантажі, щоб забезпечити жителів усіх районів необхідним.

 

Речник ЗОВА, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн