Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Щоб отримувати допомогу від держави, внутрішньо переміщені особи повинні зареєструватися

30 березня 2022 - 13:30

Директор департаменту соціального захисту населення ЗОВА Марина Нотанована нараді з керівниками територіальних громад  розповіла про допомогу, яку надають внутрішньо переміщеним особам.

  • Уряд затвердив порядок надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Така допомога надається усім переміщеним з окупованої території, а також територіальних одиниць, де проводяться бойові дії. Допомога надається на підставі отриманого статусу внутрішньо переміщеної особи, а саме довідки про взяття на облік. Довідка видається територіальними органами соціального захисту населення, територіальними громадами, а також сільськими, селищними, міськими радами або у ЦНАП. Надається така допомога з місяця звернення, на період воєнного стану та місяця після його припинення, на кожну внутрішньо переміщену особу, - наголосила Марина Нотанова.

Розмір допомоги для осіб з інвалідністю або дітей – 3000 гривень щомісяця. Для працездатних дорослих – 2000 гривень на місяць. Допомогу виплачують за повний місяць, незалежно від дати звернення за її наданням, чи дати скасування воєнного стану. Розмір отриманої допомоги не враховується під час обчислення сукупного доходу сім’ї для всіх видів соціальних допомог. У постанові передбачено отримання допомоги на підставі заяви на єдиному порталі ДІЯ.

Виплата допомоги буде проводитись на центральному рівні, тобто через Міністерство цифрової трансформації, Міністерство соціальної політики та банківські установи. Такі виплати будуть проводитись 3 рази на місяць, тобто станом на 2, 12 та 22 числа. 

Основною вимогою буде наявність банківського рахунку. Заяви на допомогу до 14 квітня будуть призначені як заяви з 1 березня. Ті внутрішньо переміщені особи, які вже мали статус біженця, будуть отримувати цю допомогу автоматично.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби