Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області якісно відпрацьований механізм евакуації та розміщення населення

6 квітня 2022 - 12:40

Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух провів нараду з керівниками структурних підрозділів та головами районних державних адміністрацій. Її учасники обговорили питання евакуації населення на території Запорізькій області та ситуацію у різних районах регіону.

Директорка Департаменту соціального захисту населення ЗОВА Марина Нотанова дозовіла, що у гуманітарних хабах міста Запоріжжя було офіційно зареєстровано 70406 осіб, із яких 19121 - діти. Постійно проживають у закладах освіти близько півтори тисячі біженців - це люди, які не хочуть покидати місто. Усі інші мають можливість виїжджати у більш безпечні місця - вглиб України або за кордон. 

Що стосується людей, які були евакуйовані із Пологівського, Бердянського,  Василівського та Гуляйпільського району, вони також мають можливість виїхати за межі регіону або розміститися у закладах освіти обласного підпорядкування. Наразі чітко відпрацьована логістика евакуації населення та наявні резервні місця для розміщення вимушених переселенців. 

Також очільниця Департаменту зазначила, що в Запорізькій області з початку введення постанови щодо реєстрації і обліку внутрішньо переміщених осіб, у реєстр внесено дані  про 8313 осіб. Ці люди уже мають юридичний статус внутрішньо переміщених осіб. Питання по переселенню, розміщенню та харчуванню евакуйованих людей вирішено, наразі вони забезпечені усім необхідним. 

Окрім цього, очільники районів звітували щодо ситуації на територіях та надходженням гуманітарної допомоги. Голови РДА контролюють ситуацію та надають оперативну допомогу у доставці гуманітарної допомоги та евакуації мирного населення. Керівники також закликають не ігнорувати можливість евакуації та виважено ставитись до розподілу гуманітарної допомоги.



Департамент культури та інформаційної політики 

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл