Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Другий фронт – в Запорізькій області під обстрілами триває посівна

9 квітня 2022 - 13:00

Область повинна будити з врожаєм, з хлібом. В цьому впевнені запорізькі фермери. Тому там, де є хоча б мінімальна можливість працювати, вже розпочали посівну кампанію. Так, в Запорізькому районі, на території Комишуваської ОТГ сіють різні культури на свій страх та ризик лише в 30 км від лінії бойових дій.

- Наразі складно сказати, скільки господарств почали обробляти свої ділянки. Деякі виходять в поле, починається обстріл - і вони згортають посівну. Але є ті, хто ризикує, бо розуміє, що є відповідальність перед державою, населенням, пайовиками, - розповів керівник Комишуваської ОТГ Юрій Карапетян.

Одне з таких господарств - агрофірма «Лев». Вже понад тижня працюють на землі майже щодня. Господарство обробляє 2000 га. Сьогодні почали сіяти сочевицю. Найближчим часом планують сіяти соняшник.

- До війни встигли підживити озимі культури. Працюємо, ми всі розуміємо, що не можемо зірвати посівну кампанію. Всі аграрії розуміють, що треба годувати родини, військових, державу. Ми - другий фронт. Ми працюємо і ризикуємо, аби наша держава була з продовольством. Хлопці нормально налаштовані. Дякую їм і їхнім жінкам, всі розуміють, що треба працювати. На посівну кампанію нам виділили бронежилети, деякі хлопці в касках. Я маю забезпечити своїх робітників усім необхідним, - наголошує директор агрофірми, депутат Запорізької обласної ради Віталій Лупинос.

Аграрії виходять у поля у військовій амуніції і лише після того, як там попрацюють сапери. Нещодавно співробітники ДСНС витягли 50 боєголовок. Навколишню територію ворог обстрілює постійно. Зафіксовано використання заборонених касетних бомб.

- У сусідніх селах є зруйновані будинки, деякі працівники виїхали до Запоріжжя. Там живуть, але приїздять на роботу. В Оріхові земельних робіт не проводять. Але земля чекати не може, нам потрібно сіяти, удобрювати. Наші Збройні сили мають бути нагодовані, держава має бути нагодована. Ми маємо посіяти врожай і його зібрати, - зазначає Віталій Лупинос.

Всі подробиці у відео:

 

   

 

 Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ