Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 13.04.2022 року (08:00) - ЗСУ, 49 доба (ВІДЕО)

13 квітня 2022 - 08:45

На сьогоднішній день, залишається  високою загроза застосування противником ракетного озброєння по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території Запорізького краю, а також ймовірність активізації дій російських окупантів із метою просування до міста Запоріжжя. 

На Пологівському  напрямку противник намагається утримати захоплену територію, проводить повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами, обстрілює українських військових і місцеве населення із реактивних систем залпового вогню, намагаючись  оволодіти окремими населеними пунктами, але успіху не має, а захисники України завдають ворогу втрат.

У результаті артобстрілу  фосфорними боєприпасами в селі Новоданилівка Пологівського району загорівся дах житлового будинку по вулиці Хрусталькова. Підрозділи ДСНС Запорізької області ліквідували наслідки. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

Крім того, нагадаємо, що 12 квітня  піротехніки ДСНС знищили 1 снаряд реактивної системи залпового вогню “Ураган” в одному з населених пунктів Запорізької області. Вибухонебезпечний предмет містив нездетоновані касетні елементи і становив реальну загрозу для місцевого населення, адже найближче домоволодіння розташовується всього лише за 20 метрів від небезпечної знахідки.

У Дніпрорудному російські окупанти заи‌няли місцеве відділення поліції, на базі якого відкрили у місті свою “міліцію”, а також презентували свого головного поліцая - Костянтина Лисенка.

У Мелітопольському районі окупанти також розставляють на ключові посади. Серед колаборантів - і представники сфери освіти. Так, незважаючи на те, що відповідно до рішення голови Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха, канікули у школах тимчасово окупованого Мелітополя мають тривати до 1 травня, росіяни намагаються організувати навчальний процес і відзвітувати для російських ЗМІ про успіхи. 

Тож директорка промислово-економічного технікуму  Олена Шапурова, наслідуючи терористичні методи окупантів, залякує батьків та учнів, погрожує їм виключенням, а педагогів схиляє до співпраці, обіцяючи нарахування зарплати з 1 квітня.

Щодо Запоріжжя, то у соціальніи‌ мережі «Фейсбук» від імені командира 6 окремого стрілецького батальйону масово розповсюджуються фейкові друковані листівки. У них йдеться про потреби підрозділу, вказано контактні дані та номер картки «начебто волонтера», який збирає допомогу. Наголошуємо, що інформація, що міститься у цих листівках, є шахрайською, адже стрілецький батальйон про подібну допомогу не просить.

Кожен прожитий день  - це боротьба за життя, боротьба за нашу Україну. Боротьба, яка сповнена відчайдушним героїзмом тих, хто став пліч-о-пліч, щоб боронити Запорізький край. Тож зберігаємо спокій  і тримаємо оборону, витісняючи ворожі війська.

Слава Україні!

 

Речник ЗОВА, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв 

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону