Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 14.04.2022 року (08:00) - #ЗСУ, 50 доба (ВІДЕО)

14 квітня 2022 - 08:35

Ситуація щодо російського вторгнення у Запорізькій області така: ворог продовжує завдавати систематичних ракетно-бомбових ударів по об’єктах інфраструктури регіону, проводить повітряну розвідку з метою виявлення підрозділів Сил оборони Запорізького краю та  намагається проводити штурмові дії в деяких населених пунктах Пологівського району. Але знаковим є те, що окупаційні війська продовжують зазнавати втрат. І допомагають у цьому збройним силам України - невідомі патріоти. Так, у період з 20 березня по 12 квітня цього року у Мелітополі близько 70 військовослужбовців російської федерації загинули від ножових та вогнепальних поранень під час патрулювання території у нічний час. Головне управління розвідки доповідає: це - наслідок роботи українського руху опору Мелітополя. І це рух опору Запорізького краю тільки розігрівається.

Також є інформація про те, що в Мелітополі був розстріляний автомобіль із буквою Z. Після цього окупанти посилили контроль на своїх блокпостах.

Ворог повинен знати, що там, де навіть він не чекає,  його зустрінуть раптово і неочікувано, і відправлять за російським військовий корабель… І це буде робота вчителів, продавців, простих мирних мешканців помножена на професійну підготовку, яка вже сьогодні дає хороший результат в тилу противника. 

Разом з тим, піротехніки ДСНС звітують про знищений  ними чотирьохзапальний елемент реактивного снаряду «Град» сучасного виробництва. Роботи були проведені у с.Новояківлівка. Ще один артилерійський снаряд був знищений працівниками ДСНС у с. Григорівка. 

Запорізькою обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни. Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що село Новояковлівка росіяни обстріляли забороненими Женевською конвенцією фосфорними боєприпасами, у результаті чого було пошкоджено приватні будинки. А 11 квітня російські військові обстріляли село Новоселівка Пологівського району. Внаслідок влучення снаряду в житловий будинок 10-річний хлопчик отримав важкі поранення. 

Окупанти продовжують протиправні дії щодо цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях. Росіяни проводяться перевірки документів, особистих речей та мобільних телефонів. Також здійснюють примусові перевірки помешкань.  За скоєні злочини проти мирного населення Запорізького краю та України в цілому, рф має бути притягнута до відповідальності.

У Мелітополі російські окупанти вкрали пенсії. З одного з поштових відділень міста росіянами було викрадено 3 млн гривень, які призначалися для виплат пенсій та субсидій. Втім гендиректор Укрпошти Ігор Смелянський зазначив, що  і надалі його організація буде робити все можливе і неможливе, аби доставити гроші пенсіонерів.
Також військові країни-агресора продовжують викрадати транспортні засоби у громадян на окупованих територіях Запорізької області. 9 квітня 2022 року росіяни незаконно заволоділи 2-ма вантажівками з причепом, що належали мешканцю м. Пологи. 

Окупанти з Енергодара продовжують шукати довірливих містян, які за винагороди здадуть їм зброю. Заклики росіяни ілюструють власною зброєю, видаючи це за «добровільно здані» автомати та набої.

Укрзалізниця призначила 5 регулярних рейсів із Запоріжжя - до Львова, Ковеля та Києва. На них можна купити квитки. Про додаткові евакуаційні рейси не повідомляють.
Тож керівництво Запорізької обласної  військової адміністрації закликає громадян не вірити ворожій пропаганді та продовжувати тотальний спротив.

Пишаємося нашими Захисниками і Захисницями!

Віримо у ЗС України!

Разом переможемо! Слава Україні!

 

 

Речник ЗОВА, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв 

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ