Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 17.04.2022 року (08:00) - #ЗСУ, 53 доба

17 квітня 2022 - 08:45

Обстановка у Запорізькій області  – без істотних змін. Сили противника продовжують ведення повномасштабної збройної агресії проти України. Ворог веде обстріли населених пунктів області із застосуванням авіації, реактивної системи залпового вогню «Град», ствольної артилерії, 120-мм мінометів та крупнокаліберних кулеметів за напрямками: Гуляйполе, Новоандріївка, Білогір’я, Червоне, Павлівка, Малинівка, Старомайорськ, Приютне, Кам’янське, Оріхів, Мала Токмачка. Завдаючи ракетних та артилерійських ударів, цинічно знищує цивільну інфраструктуру, а основні зусилля ворог зосереджує на утриманні займаних позицій. 

На тимчасово окупованих територіях Запорізького краю продовжується мародерство та насильницькі дії з боку російських військовослужбовців стосовно цивільного населення. Ці дії заохочуються їхнім військовим командуванням.

Окупанти поширюють нові фейки. Цього разу вони розповідають, що ЗСУ обстрілюють населені пункти Пологівського району, що не відповідає дійсності. Таким чином вони створюють для федерального телебачення Російської Федерації та друкованих ЗМІ пропагандистські матеріали, що мають на меті дискредитувати українських воїнів.

Підрозділи ДСНС перебувають в підвищеній готовності і після завершення артобстрілів залучаються до ліквідації наслідків надзвичайних подій.

Так, 15 квітня  піротехніки ДСНС знищили 37 касетних боєприпасів у населених пунктах Запорізької області, які становили реальну загрозу для життя місцевого населення. 
16 квітня групою ДСНС було знищено 2 реактивних снаряди “Ураган” та 20 касетних боєприпасів. Також рятувальники ліквідували декілька пожеж, що стали наслідком воєнних дій. 
Рятувальники ліквідували пожежу у школі-інтернаті в с. Кам’янське, де внаслідок обстрілів на другому поверсі горіло шкільне приладдя на площі 10 кв.м. У м. Пологи внаслідок обстрілів поблизу п’ятиповерхового будинку сталося пошкодження газової труби с подальшим горінням газу, в іншому місці виникло займання господарчої споруди. 
На Запорізьку атомну електростанцію прибула чергова бригада росатомівських “туристів” на чолі з головним інженером Ростовської АЕС Андрієм Горбуновим. Працівники Енергоатома на цей факт відреагували стисло и‌ емоційно:  послали за російським кораблем.

Крім того, в Енергодарі новий колаборант -  В. Ненашев, який відкрив школу боксу, використав дітей Енергодару у пропагандистських цілях, ще й “в темну”. В соцмережі повідомляють, що зрадник повідомив батьків про тренування з боксу і запросив на нього дітей. Одночасно він запросив на тренування і російські ЗМІ. В результаті діти, що прии‌шли на заняття, стали учасниками зйомки пропагандистського відео окупаційних військ. 

ТГ-канал окупантів “Бердянск Завтра” опублікував звернення викраденого 6 квітня начальника відділу інформаційних комунікацій Бердянської міської ради Віктора Кузьменка, у якому він закликає бердянців не опиратися російським військам. 

Вчора під час повітряної тривоги  в двох районах Запоріжжя сталася надзвичайна подія. Засобами ППО було збито дві ворожі ракети. Від уламків скла постраждала жінка 29 років, яку було доправлено до лікарні. За словами медиків, загрози для її життю немає. 

Керівництво Запорізької обласної військової адміністрації наголошує: не ігноруйте сигналів повітряної тривоги. 

Хочу ще раз подякувати українським військовим, які мужньо і професійно знищують ворога не тільки на територіях Запорізької області, а и‌ усієї України.  Наші ЗСУ мають роботи ще багато. І Україна встоїть, відродиться і розквітне - ми в цьому впевнені! Тому, прошу вас зберігати спокій - ситуація повністю контрольована. Продовжуйте  підтримувати наших Захисників і Захисниць та не панікуйте. Військові працюють на Перемогу!

 Все буде Україна! 

 

 

Речник ЗОВА полковник Іван АРЄФ’ЄВ

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону