Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади Запорізької області мають можливість отримувати гуманітарну допомогу

18 квітня 2022 - 20:15

На черговому засіданні гуманітарного штабу під керівництвом заступниці голови ЗОВА Злати Некрасової було піднято питання своєчасного оформлення заявок від районних державних адміністрацій.

Наразі обласний центр отримав багато вантажів, які було розвантажено на місцеві склади. Голова гуманітарного штабу на минулому засіданні наголошувала, що керівники РДА мають надсилати заявки на відвантаження.

  • В нас є райони, які не окуповані. Чому не надсилають заявки, лише приїздять легкові автомобілі? Зараз можливо відправляти вантажівки, підготувати стратегічні запаси, щоб була можливість уникнути гуманітарної катастрофи, - наголосила Злата Некрасова.

Зі слів очильниці гуманітарного штабу, наразі ЗОВА готова відвантажувати велику кількість вантажівок гуманітарними вантажами та надсилати у райони. Також Злата Некрасова запропонувала громадам, які не знаходяться в окупації, знайти великовантажні фури, розраховані на 20 тонн вантажу. У цьому випадку громади матимуть змогу отримати велику кількість гуманітарної допомоги та зможуть почати роздачу її людям, які цього потребують.

  • Ми маємо забезпечити наші території максимальною кількістю стратегічних запасів, - підкреслила Злата Некрасова.

Також у гуманітарному штабі розробляють механізми максимально ефективного алгоритму роздачі гуманітарної допомоги у Запоріжжі та у громадах. У зв’язку з можливим навантаженням, спричиненим великою кількістю людей, необхідно обговорити оптимальну модель, щоб уникнути черг та псування гуманітарної допомоги.

Щоб забезпечити якомога більшу кількість людей гуманітарною допомогою, Злата Некрасова також підкреслила, що у цьому питанні можлива співпраця з депутатами усіх рівнів. 

 

Департамент культури та інформаційної політики 

 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області