Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область продовжує отримувати гуманітарну допомогу від дружніх Європейських країн

25 квітня 2022 - 16:00

Запорізьку область з  початку війни підтримують європейські країни-партнери. До нашого регіону надходять поїзди, які завантажені гуманітарною допомогою. Це продукти, дитяче харчування, предмети першої необхідності та інше.

Так, на одному зі складів, який знаходиться в Запоріжжі, днями розвантажили 37 вагонів гуманітарної допомоги від дружньої Польщі. 

Очільниця обласного гуманітарного штабу, заступниця керівника Запорізької ОВА Злата Некрасова зазначила, що вже відпрацьований механізм формування допомоги. Таким чином, частину вагонів відправили до Дніпропетровської області. Там будуть комплектуватися продуктові набори, потім їх знову передадуть до Запоріжжя. Це зроблено для того, щоб спростити процес видачі гуманітарної допомоги безпосередньо на територіях. 

  • Більшість продукції, яка тут зберігається, - це гуманітарна допомога від міністра Польщі Міхала Дворчика. Вона відправляється до нас безпосередньо польськими поїздами. 37 вагонів польської продукції було розвантажено тут, частину ми передали до Дніпропетровської області для формування продуктових наборів. Що стосується тимчасово окупованих територій, туди ми намагаємося відправляти вже готові набори, тому що там присутня проблема з пакувальними матеріалами, - зазначила Злата Некрасова

Більшість гуманітарної допомоги, яка приїхала до Запоріжжя з Польщі, вже розподілили по громадам. Але й досі виникають певні складнощі з доставленням допомоги саме на тимчасово окуповані території, розповіла посадовиця. Цей момент обласна влада активно відпрацьовує. Зокрема, важливо, що до Запоріжжя надсилають саме ті продукти, які мають довгий термін зберігання. Це макаронні вироби, цукор, борошно, м’ясні та бобові консерви тощо.

Наразі склади та обласний гуманітарний штаб працюють на повну потужність. Вся гуманітарна допомога розподіляється за потребами територій. Заявки формуються головами територіальних громад. 

  • Відповідальний за гуманітарні вантаж - голова громади, який розподіляє продуктові набори, які потім видають населенню. Важливо те, що польська продукція приходить саме в тих позиціях, які потрібні для формування продуктових наборів довгого зберігання, - наголосила Злата Некрасова.

Наразі до Запорізького регіону з Польщі прямують чергові вагони з гуманітарною допомогою. Обласна влада й надалі продовжує укріплювати дружні відносини з міжнародною спільнотою. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області