Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 28.04.2022 року (08:00) - #ЗСУ, 64 доба

28 квітня 2022 - 10:05

Ранок у Запоріжжі знову розпочався з повітряної тривоги. Росіяни запустили ракету класу повітря-земля. Подробиці атаки та інформація про постраждалих уточнюються. Будь ласка, не ігноруйте сигналів тривоги та, як тільки чуєте сирени, негайно спускайтеся в укриття.

У Запорізькій  області тривають активні бої в районі Гуляйполя. Ворог намагається прорвати українську оборону. Але  просування російських військ немає, а противник має втрати вбитими та полоненими. Маневруючи і мистецьки застосовуючи військові стратегії, Сили оборони Запорізького краю дозволяють ворогу повірити, що він має перевагу і просувається вглиб. Але одразу після цього завдають удару у відсіч. До того ж майже кожний населений пункт на шляху ворога ми перетворюємо на фортецю, і росіяни витрачають багато людей та ресурсів, щоб її взяти. 

ДСНС звітує про те, що впродовж минулої доби підрозділам служби вдалося локалізувати 6 пожеж, що виникли внаслідок російських обстрілів. Відтак в Оріхові горів житловий будинок, а  також господарча споруда. У Гуляйполі вогнем було охоплено дах житлового будинку, дві приватні господарчі споруди, 200 тюків сіна та причеп із насінням. 
Група розмінування ДСНС поблизу Миролюбівки вилучила і знищила залишки ракети та нерозірвану гранату. 

Росіяни, що оселилися у тимчасово окупованому селі Новозлатопіль, за кожної нагоди ретельно перевіряють документи мирних селян, а також їхні телефони. Окупаційна влада розшукує воїнів АТО/ООС. 

Згідно з отриманою інформацією, староста села Любимівка надав окупантам відомості щодо учасників АТО/ООС. 
У Полтавці йдуть бої. Село постраждало від російського мародерства: військовослужбовці рф розікрали покинуті будинки та місцеву крамницю. Тепер же вони знищили Стеллу пам'яті померлих військових під час Другої Світової Війни.  На пам’ятникові солдату був напис  “Не повториться ж це ніколи”.


Росіяни продовжують нечесну війну на інформаційному фронті. Окупанти на своїх телеграм-каналах брешуть про збиті над Енергодаром безпілотники. Пропагандисти наполягають, що ЗСУ їх спорядили бойовими головками з вибуховою речовиною та запустили по атомній станції. Звісно, ядерна безпека залишається головною для українських воїнів, а тому так ризикувати життям і здоров’ям жителів всієї Європи ми б ніколи не стали. На відміну від росіян.  Розповсюджують відверту брехню росіяни і щодо своєї атаки на Запоріжжя 26 квітня. Окупанти розказують, що три крилаті ракети, що вони їх запустили по одному з підприємств міста, мали знищити склад іноземних боєприпасів. На відео, яке було відзнято журналістами на місці події і викладено на каналі Запорізької обласної військової адміністрації видно: на підприємстві не було жодних боєкомплектів, а всі руйнування спричинені саме російськими авіаударами. Також зазначимо, що цілковитим фейком є російське виправдання авіаудару по острову Хортиці. Пропагандисти брешуть, що їхня мета була знищити базу “нацистів з Галіції та західних найманців”. Однак ми знаємо, що на святій Хортиці немає жодних баз - так само як і не існує жодних нацистів з Галіції.

Окупанти знайшли “виправдання” і пограбуванню Мелітопольського краєзнавчого музею. Вони розповсюджують брехню, що нібито врятували скіфське золото, яке експонувалося в музеї, від колишніх працівників закладу. Мовляв, ті хотіли вивезти його за межі країни. За порушення правил комендантської години затримано та доставлено до підрозділів поліції 26 осіб, серед яких 24 чоловіки та 2 жінки. До регіональних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки спрямовано 11 затриманих, 6 вручено повістки.

Bіримо у Збройні Сили України та Сили оборони Запорізького краю! Разом переможемо! Слава Україні!

 

Речник ЗОВА, полковник Іван Арєф’єв 

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області