Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Болючі проблеми регіону - на постійному контролі обласної влади

5 травня 2022 - 13:35

Очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух провів традиційну нараду з керівниками структурних підрозділів. Присутні обговорили низку важливих питань стосовно забезпечення життєдіяльності регіону. 

На початку засідання Олександр Старух привітав з призначенням на посаду заступника голови ЗОВА Віталія Сиволапа - відомого запорізького кардіолога, професора та доктора медичних наук. 

Директорка Департаменту соціального захисту населення ЗОВА Марина Нотанова розповіла про хід евакуації людей до більш безпечних територій. З декількох запорізьких інтернатних закладів вимушені переселенці незабаром попрямують до одного з міст Центральної України. 

Також активно продовжує працювати обласний гуманітарний штаб. На нараді обговорили хід роботи з розвантаження та розподілу продуктових наборів на території. Невдовзі очікується прибуття чергового траншу гуманітарної допомоги від дружньої європейської країни - Польщі. 

Окрім цього, під час засідання йшлося про стан соціальних та пенсійних виплат на тимчасово окупованих територіях. Обласна влада продовжує відпрацьовувати логістику доставлення фінансів на окуповані території. Є певні проблеми в роботі Ощадбанку, і поки установа намагається відновити своє функціонування, наразі відпрацьовується альтернативна модель нарахування виплат. 

Наприкінці наради директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ЗОВА Віталій Литвиненко розповів про хід роботи з відновлення постачання комунальних послуг на територіях. Посадовець наголосив, що через активні бойові дії  збільшується кількість пошкоджених домоволодінь. Загалом по області на сьогодні повністю зруйновано або частково пошкоджено 747 домоволодінь.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області