Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ворог продовжує нищити комунікаційні мережі на лінії вогню

11 травня 2022 - 10:00

На сьогодні, 11 травня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання знаходиться 23 039 абонентів у 71 населеному пункті Запорізької області.

Минулої доби ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновило енергопостачання 1,3 тисяч родин у 6 населених пунктах Запорізької області. Зокрема, було усунуто наслідки пошкодження високовольтної повітряної лінії електропередачі 35кВ, що сталося напередодні, та заживлено споживачів сіл Тарасівка, Надеждине, Волна (Приазовські електромережі) та Мордвинівка (Мелітопольські електромережі). Також відновлено зруйновану кілька днів тому через обстріли електроопору та налагоджено енергопостачання мешканців сіл Новопрокопівка та Чистопілля (Токмацькі електромережі).

Складною залишається ситуація з енергозабезпеченням територій, де наразі точаться активні бойові дії. Зокрема, в Оріхівських мережах вчора через обстріли цивільної інфраструктури, які здійснювали російські загарбники, додалося пошкоджень. Внаслідок цього було знеструмлено ще 1 363 домівки.

Проведення аварійно-відновлювальних робіт ускладнено (а подекуди й взагалі неможливо) через воєнні дії та недопуск до місць пошкодження електрообладнання з боку військових.

 

На сьогодні по області без газопостачання знаходиться 71 038 абонентів у 87 населених пунктах області. Залишаються відключеними від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області.

Минулої доби внаслідок обстрілу у м. Гуляйполе пошкоджено розподільний газопровід середнього тиску. Без газопостачання залишилися 2 000 абонентів. Крім того, у м. Оріхів було пошкоджено розподільний газопровід низького тиску.

Порушене внаслідок ведення бойових дій газопостачання у населених пунктах області планується невідкладно відновити після отримання доступу для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

 

Протягом минулої доби інформація про пошкодження об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства не надходила. За наявною інформацією на сьогодні відсутнє водопостачання у місті Гуляйполе та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району, смт Степногірськ та прилеглих сільських населених пунктах Василівського району. Крім того, через проблеми із забезпеченням електроенергією артезіанських свердловин без водопостачання частина м. Пологи Пологівського району.

Також внаслідок бойових дій пошкоджено каналізаційні очисні споруди, які приймають стоки м. Василівка та смт Степногірськ Василівського району.

 

За наявною інформацією на сьогодні по області повністю зруйновано або частково пошкоджено 819 домоволодінь.


 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер