Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька ОВА всебічно піклується про добробут та безпеку дітей

11 травня 2022 - 12:20

Питання евакуації дітей з тимчасово окупованих територій або територій з потенційною небезпекою залишається актуальним для Запорізької області. Також на нараді очільника ЗОВА Олександра Старуха з керівниками територіальних громад обговорили нагальні питання освіти та перевезення і забезпечення незахищених верств населення усім необхідним.

Директорка Департаменту освіти та науки ЗОВА Людмила Бухаріна нагадала, що цьогорічний підсумковий тест мають можливість скласти усі охочі школярі. Обов’язковою умовою є фізичне перебування безпосередньо на місці проведення іспиту. Також посадовиця зазначила, що вступна кампанія до вишів буде проходити у декілька етапів.

Також на нараді обговорили питання евакуації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Керівник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух наголосив, що в умовах війни кількість дітей-сиріт збільшилась, тому варто звернути особливу увагу на їх безпеку та забезпеченість усім, що потрібно. Начальниця служби у справах дітей Антоніна Матвєєва також звернула увагу керівників територій на необхідність пришвидшення евакуації. Обласна влада надає пропозиції щодо перевезення дітей у безпечні місця як на території України, так і за кордон.

Крім того, на нараді обговорили ще одне гостре питання - виплати грошових допомог людям, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Так, директорка Департаменту соціального захисту населення Запорізької обласної військової адміністрації Марина Нотанова ще раз нагадала про альтернативні варіанти вирішення цієї проблеми.

  • Протягом березня 2022 року призначено житлові субсидії та пільги на суму 143,9 мільйона гривень. У квітні на загальну суму 80,5 мільйонів гривень. Виплати проводяться через уповноважені банки та Укрпошту. Фінансування грошових допомог проводиться Міністерством соціальної політики України на підставі наявних в базі за лютий місяць 2022 даних державних підприємств. Такі виплати здійснює Ощадбанк шляхом перерахування коштів на банківські рахунки, але, на жаль, їхні відділення на тимчасово окупованих територіях не працюють. З метою недопущення соціальної напруги був підготовлений  лист на Кабінет Міністрів України з пропозицією внести зміни до постанови №215, а саме розширити коло уповноважених для виплат банківських установ, щоб люди змогли отримати кошти в інших банках, - зазначила посадовиця.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей