Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Польща допоможе у страхуванні транспорту для ввезення пального в Україну, – Свириденко

11 травня 2022 - 13:40

Задля швидкого вирішення паливної кризи, яка склалася внаслідок дій російських окупантів, Польща допоможе страхувати іноземний транспорт, який ввозитиме в Україну пальне. Цей крок дозволить втримати здорожчання пального для українських споживачів.

Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко за підсумками зустрічі з міністром розвитку і технологій Польщі Вальдемаром Будою.

За словами Свириденко, тема страхування іноземного транспорту для ввезення пального на територію України потребує врегулювання на міждержавному рівні.

Причиною цього є політика страхових компаній, які зобовʼязують перевізників оформлювати додаткове страхове покриття для вʼїзду до України. Це, у свою чергу, впливає на кінцеву вартість пального, здорожчуючи його.

«Польська сторона погодилася задіяти в цьому процесі державну Корпорацію страхування експортних кредитів, яка запропонує додаткові інструменти перестрахування країнових ризиків для допомоги українським імпортерам нафтопродуктів. Вже незабаром такі механізми будуть розроблені та погоджені з Україною», – зазначила вона.

Також Свириденко повідомила про досягнення угоди з польським міністром щодо прискорення процесу фіто-санітарного контролю українських сільськогосподарських товарів, які експортуються до Польщі.

Питання пришвидшення контролю координуватиметься спільно з Міністерством сільського господарства та міського розвитку Польщі.

«Це дозволить значно пришвидшити обробку українських вантажів, що прямують до Польщі. Вдячні польським партнерам за готовність до активної співпраці для зміцнення української економіки й протидії російському агресору», – підкреслила міністерка.

Як раніше повідомляла Юлія Свириденко, результатом польсько-українського енергетичного форуму у Варшаві стало досягнення угоди щодо збільшення імпорту нафтопродуктів до України, що допоможе вирішити паливну кризу.За матеріалами Мінекономіки

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області