Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Легендарна військовий фельдшер Другої світової війни приймала вітання від обласної адміністрації

11 травня 2022 - 20:00

Цього року пам’ятні дати 8 і 9 травня Україна відзначила  в умовах повномасштабної військової агресії росії проти України. Але це не завадило керівництву Запорізької обласної військової адміністрації завітати до запорізьких ветеранів, приділити  увагу нашим героям та особисто подякувати за внесок кожного у перемогу над нацизмом у минулому столітті.

Так, заступник голови ЗОВА Віталій Сиволап, керівниця апарату ЗОВА Зінаїда Бойко разом з начальником Департаменту цивільного захисту населення ЗОВА Андрієм Булавіним завітали з особливим подарунком до живої легенди Запоріжжя Скрипнюк Олександри Семенівни, яка у грудні відзначила своє сторіччя.

Під час минулої зустрічі з почесним ветераном посадовці позначили для себе важливість вирішення проблеми Олександри Семенівни - завжди жвава та енергійна у поважному віці майже втратила можливість пересуватися, тому було вирішено якнайскоріше вирішити цю проблему. Тому у співпраці з керівником Міського благодійного фонду допомоги Дмитром Матюхіним для почесної містянки доставили ходунки. 

За своє життя наша героїня перенесла багато — голод, війну, тяжке поранення. Але й зараз, у такому поважному віці, Олександра Семенівна,  навіть після російсько-нацистської навали, не втратила інтересу до життя.

Олександра Єгорова (в дівоцтві) була військовим фельдшером, зв'язківцем і комсоргом. Коли закінчилася війна, Олександра Семенівна вийшла заміж. Захар Скрипнюк під час війни був капітаном авіації, брав участь у визволенні України, був тяжко поранений. Після демобілізації його направили до Запоріжжя. Так 2 травня 1952 року подружжя опинилося в Запоріжжі, яке стало для них рідним.


 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни