Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гуманітарна допомога залишається пріоритетним напрямом для представників обласної влади

12 травня 2022 - 13:55

Фінанси, освіта та гуманітарна складова - про все це сьогодні говорили на традиційному засіданні з керівниками структурних підрозділів Запорізької обласної військової адміністрації.  Провів нараду перший заступник голови ЗОВА Володимир Шустов.

Департамент освіти і науки ЗОВА продовжує контролювати    ситуацію з перебігом освітнього процесу в області. Так, директорка Департаменту Людмила Бухаріна ще раз нагадала про правила вступу до вищих навчальних закладів.  За оперативною інформацією відомо про більш ніж 5 тисяч охочих скласти мультипредметний тест. Посадовиця зазначає, що цього року вступ до вишів буде ускладненим, однак наголошує увагу на тому, що кампанія буде тривати довше.

  • Що стосується випускників, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, наразі Міністерство освіти і науки України взяло цей момент до уваги. Там потрібні законодавчі зміни, щоб для цих дітей збільшити можливості вступу до вищих навчальних закладів. Питання постійно на контролі та нами відпрацьовується. Дійсно, в цьому році буде ускладнений вступ, але ми сподіваємося, що всі охочі матимуть змогу реалізувати свої плани стосовно освіти, - зазначила посадовиця.  

Також на нараді обговорили питання фінансів та податкової бази територій. Так, підприємства області продовжують функціонувати. Керівництво наголошує на важливості роботи великого, середнього та малого бізнесу для покращення загальної економічної ситуації в області.

Крім цього, на території регіону продовжують працювати над налагодженням роботи з гуманітарною допомогою. У зв’язку з активними бойовими діями на деяких територіях останнім часом ускладнилась ситуація із її доставленням. Обласна влада нагадує про важливість формування актуальних запитів та потреб, щоб за умови наявності зеленого коридору, оперативно та злагоджено доставити допомогу населенню області.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств