Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дії путінської росії мають ознаки загальносвітового тероризму

15 травня 2022 - 09:00

Hа цьому наголосив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух у своєму зверненні з нагоди відзначення в Україні Дня пам’яті жертв політичних репресій. Адже сьогодні зафіксовано численні випадки політичного терору, який чинить армія-окупант.

Аналізуючи дії рашистських окупантів, керівник ЗОВА перерахував гуманітарні злочини, які вчиняються на окупованих ними територіях Запорізької області.

  • Спочатку вони брали в заручники цивільних осіб, які були лідерами протестів проти військової агресії. Потім почали викрадати представників місцевого самоврядування, АТОвців та людей з активною патріотичною позицією. Зараз, після того, як їх СІЗО вже переповнені, окупанти створюють фільтраційні табори за прикладом канцтаборів 30 років, в яких по звірячому б’ють та ламають волю людей. Зафіксовані випадки катування людей електричним струмом, інші нелюдські звірства. Багатьох полонених змушують до примусових робіт, - зазначив Олександр Старух.

Також посадовець навів сумні статистику, згідно якої за період рашистської агресії в Запорізькій області в полоні побували 276 наших співгромадян. Продовжують перебувати в заручниках – 115. Вшановуючи сьогодні пам'ять жертв радянських репресій, ми маємо пам’ятати і про цих сучасних репресованих, робити все можливе, щоб вони повернулися до своїх родин.

Очільник області висловив переконання, що сьогодні увесь цивілізований світ має об’єднатись у єдиний фронт боротьби з путінським політичним режимом.  Адже дії путінської росії мають ознаки загальносвітового тероризму. 

  • Вони уже поставили людство на межу глобальної катастрофи через можливий голод, спровокований руйнуванням рашистами нашої інфраструктури, логістики доставки продовольства а також скороченням посівних площ на тимчасово окупованих територіях. Україна сьогодні демонструє всьому світові зразок звитяжної боротьби проти усіх ознак і проявів тоталітарної політики, вибиваючи окупанта з наших земель. І ця боротьба без перебільшення є боротьбою за мир у всьому світі, - наголосив Олександр Старух.



Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області