Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Жителі Оріхова евакуюються на безпечні території (Відео)

31 травня 2022 - 16:30

З самого початку війни Запорізька область потерпає від нападу загарбників. Зараз через посилення обстрілів у Оріхові влада постійно наголошує на необхідності   евакуації людей на більш безпечні території. Про ситуацію в цій громаді та  подальші плани щодо евакуації повідомив голова Пологівської районної військової адміністрації Артур Крупський.

  • Міською радою Оріхова та Пологівською РВА проводяться заходи з евакуації населення із районів, де відбуваються бойові дії. За минулу ніч інтенсивність обстрілів досягла, напевно, свого апогею. Маємо великі руйнування будинків, інфраструктури. Тому прийняте рішення про максимальну евакуацію населення з небезпечного району. Сьогодні наші земляки прибули до  Запоріжжя, - повідомив Артур Крупський.

Посадовець зазначив, що  ворожі сили активізували обстріли прифронтових територій. Майже вся комунальна техніка громади  пошкоджена, в зруйнованих будинках жити неможливо. Та, незважаючи на це, людям досить складно приймати рішення про виїзд з рідних домівок. Але влада наголошує, що безпека та збереження життя у таких ситуаціях - головне. Тож коли набирається необхідна кількість людей – одразу проводять евакуацію.

Так, сьогодні вдалося вивезти автобусом з Оріхова у Запоріжжя 50 людей. У логістичному хабі вони отримали усю необхідну допомогу – гаряче харчування, засоби гігієни, місце для відпочинку. Також евакуйованим, у разі потреби, нададуть медичну та психологічну допомогу.

Про  подальші дії  людей розповів Владислав Мороко, директор департаменту культури та інформаційної політики ЗОВА.

  • Я сам з Оріхова. Це тихе, спокійне містечко. Гостинне місце, яке зараз знищується росіянами. Тепер евакуйовані з Оріхова тут, в логістичному хабі. Їх нагодують, видадуть продуктові набори, поселять. Запорізька обласна військова адміністрація робить все можливе, щоб наші громадяни отримували всю необхідну соціальну допомогу, - запевнив Владислав Мороко.

Обласна влада й надалі буде підтримувати усіх бажаючих евакуюватися з Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Логістичні хаби у Запоріжжі готові приймати евакуйованих та забезпечувати їх всім необхідним, щоб потім організовувати їх перевезення вглиб країни, у більш безпечні місця. 

 


 

 Департамент культури та інформаційної діяльності 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств