Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спеціалісти намагаються покращити стан надання комунальних послуг на території області

9 червня 2022 - 10:00

На сьогодні, 09 червня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 25 714 абонентів у 83 населених пунктах Запорізької області.

Протягом минулої доби ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновило енергопостачання 270 родин м. Пологи, знеструмлених напередодні через ворожі обстріли. Енергетики також заживили 277 домівок на території обслуговування Оріхівського районного відділення.Вже цієї ночі через бойові дії у Василівскому районі було відключено дві високовольтні повітряні лінії та дві підстанції, внаслідок чого без енергоживлення залишилися ще 3 населених пункти (1 100 споживачів).По Гуляйпільському районному відділенню ситуація не змінилася. Через активні бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження електрообладнання аварійно-відновлювальні роботи не проводилися. 

Ситуація із газопостачанням без суттєвих змін. На сьогодні по області без газопостачання знаходиться 81 160 абонентів у 106 населених пунктах області. Залишаються відключеними від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області.

Минулої доби у м. Оріхів було відновлено роботу шафового газорозподільного пункту, який було відключено раніше того ж дня внаслідок детонації від вибуху.

Через ведення активних бойових дій та недопуск до місць пошкоджень у інших населених пунктах області проводити аварійно-відновлювальні роботи не має можливості. 

Минулої доби інформація про нові пошкодження об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства не надходила. За наявною інформацією на сьогодні внаслідок обстрілів у м. Оріхів пошкоджено водопровідні мережі. Крім того, у м. Гуляйполе та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району, смт Степногірськ та прилеглих сільських населених пунктах Василівського району відсутнє водопостачання. Через проблеми із забезпеченням електроенергією артезіанських свердловин без водопостачання частина м. Пологи Пологівського району.

Також внаслідок бойових дій пошкоджено каналізаційні очисні споруди, які приймають стоки м. Василівка та смт Степногірськ Василівського району. 

За наявної інформації минулої доби внаслідок ворожих обстрілів зазнали пошкоджень житлові будинки у міста Оріхів, Гуляйполе та сільські населені пункти Пологівського району. Кількість постраждалих будинків та ступінь завданих пошкоджень уточнюються.

Читайте також

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя