Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Комунальники під захистом: волонтери передали бронежилети запорізьким громадам

14 червня 2022 - 14:15

Сьогодні представники благодійного фонду “Запорізький спортивно-стрілецький клуб” передали керівникам Гуляйпільскої, Оріхівської, Комишуваської, Кам'янської та інших громад 30 бронежилетів. Вони призначені для працівників критичної інфраструктури, які в умовах війни не перестають виконувати свої обов’язки. А саме - ремонтують пошкоджені ворожими обстрілами комунікаційні мережі, підтримують порядок та чистоту на вулицях тощо. 

Заступник директора благодійного фонду Денис Пильненький розповів, що бронежилети вдалося закупити за  кошти, зібрані людьми. Приїхали вони до Запоріжжя з Голландії. Засоби захисту передадуть, зокрема, і для потреб Збройних сил України.

  • Вага одного бронежилету 6 кілограмів, зроблені вони з кераміки. Завдяки високому ступеню захисту життєво важливі органи будуть у безпеці. Ці бронежилети можуть витримати осколки, кулі тощо. Взагалі наш фонд націлений на допомогу Збройним силам України, а до цього ми допомагали з гуманітаркою, розвозили  засоби гігієни, - розповів заступник директора БФ.

Голова Степногірської селищної ради Ірина Кондратюк зазначила, що їхній населений пункт окупанти обстрілюють майже щодня. Тому працівники комунальних підприємств регулярно виїжджають на місця проведення аварійно-відновлювальних робіт, ризикуючи власним життям. Посадовиця також розповіла про випадок загибелі мешканки селища внаслідок ворожої атаки. 

  • У нас у Стерногірську вже є загибла людина. Якби був такий бронежилет, я думаю, що він би її врятував. Було пряме попадання осколком у серце. У нас є бригада електромонтерів, і як тільки пройшли обстріли, вони відразу виїжджають і ремонтують пошкоджені мережі. Також працівники водоканалу, комунальних підприємств - це двірники та сантехніки. Всі ці люди забезпечують життєдіяльність нашого селища. Сподіваємося, що бронежилети нас вбережуть від лиха і ми доживемо до перемоги, - додала посадовиця.

Керівник Запорізької ОВА наголосив, що волонтери надали дійсно цінну допомогу громадам. Тому що зараз, в умовах воєнного стану, працівники критичної інфраструктури виконують дуже складну та небезпечну роботу. 

  • В першу чергу, висловлюю подяку цій групі волонтерів за їхню відповідальну роботу. Ми з ними зустрілися й обговорили, що дуже важливо допомогти людям, які забезпечують функціонування критичної інфраструктури. Це працівники, які підтримують електромережі, водогони, вивозять сміття - вони так само на території громад Гуляйполя, Оріхова, Степногірська піддають своє життя небезпеці. А ці бронежилети якісні, легенькі, 4+ ступеню захисту. Впевнений, що вони зможуть вберегти життя нашим співгромадянам, - запевнив Олександр Старух.



   

 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області