Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Жителі на лінії розмежування страждають від обстрілів загарбників

16 червня 2022 - 10:20

На сьогодні, 16 червня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 21 096 абонентів у 77 населених пунктах Запорізької області.

Минулої доби енергетики відновили енергопостачання 8 107 родин на території обслуговування Оріхівського районного відділення, що порушувалося протягом минулої доби внаслідок активних бойових дій. Також фахівці Оріхівського районного відділення заживили 746 домівок, що були знеструмлені раніше.

У м. Запоріжжя було усунуто пошкодження електрообладнання, що виникло напередодні внаслідок погіршення погодних умов, наразі всі споживачі Запорізьких міських електромереж заживлені.

По решті території (Гуляйпільському, Василівському та Токмацькому районним відділенням) ситуація суттєвих змін не зазнала. Через активні бойові дії та відсутність доступу до місць пошкодження мереж аварійно-відновлювальні роботи не проводилися, нових відключень не зафіксовано.

Ситуація із газопостачанням без суттєвих змін. За наявною інформацією на сьогодні по області без газопостачання знаходиться 81 118 абонентів у 107 населених пунктах області. Залишаються відключеними від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області.

Минулої доби у м. Оріхів внаслідок обстрілів було пошкоджено розподільні та ввідні газопроводи низького тиску.

Разом з тим, у м. Оріхів були усунуті завдані внаслідок обстрілу того ж дня пошкодження інших розподільних та ввідних газопроводів низького тиску.

Через ведення бойових дій та недопуск до місць пошкоджень у інших населених пунктах області проводити аварійно-відновлювальні роботи не має можливості.

Минулої доби інформація про нові пошкодження об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства не надходила. За наявною інформацією на сьогодні внаслідок обстрілів у м. Оріхів пошкоджено водопровідні мережі. Крім того, у м. Гуляйполе та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району, смт Степногірськ та прилеглих сільських населених пунктах Василівського району відсутнє водопостачання. Через проблеми із забезпеченням електроенергією артезіанських свердловин без водопостачання частина м. Пологи Пологівського району.

Також внаслідок бойових дій пошкоджено каналізаційні очисні споруди, які приймають стоки м. Василівка та смт Степногірськ Василівського району.

Інформація щодо кількості постраждалих внаслідок бойових дій житлових будинків та ступеню завданих ним пошкоджень уточнюється.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області