Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Промисловий комплекс та транспортний зв’язок регіону працюють відповідно до умов воєнного стану

23 червня 2022 - 13:50

Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух обговорив з керівниками структурних підрозділів низку проблемних питань, які стосуються економічної, транспортної, аграрної та інших сфер нашого регіону.

На початку Олександр Старух привітав колективи Департаментів з Днем державної служби, побажав натхнення та професійних успіхів.

Під час наради в першу чергу обговорили питання втрат і руйнувань внаслідок збройної агресії росії. Окрему увагу звернули на сферу економіки. Наразі є велика кількість методик та документів, які допомагають врегульовувати проблеми, які виникають. Зокрема, для визначення збитків за різними напрямами, відповідно до постанови № 326 Кабінету Міністрів від 20 березня 2022 р. було сформовано спеціальний Порядок визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії російської федерації та затверджено відповідні методики. Слідкуючи за втратами у сфері економіки, обласна влада відпрацьовує варіанти подальших дій, відновлення системи та подальшу компенсацію.

Крім цього обговорили транспортну ситуацію у Запорізькій області. Так, начальник Управління транспорту та зв’язку ЗОВА Роман Пісарев нагадав, що з 23 червня відновлюється двосторонній рух греблею Дніпрогес. Таке рішення прийняте з метою стабілізації ситуації на дорогах міста Запоріжжя. Що ж стосується роботи перевізників на міжміських маршрутах, посадовець зазначив, що на деяких територіях наразі немає можливості відновити перевезення. Це пов’язано виключно з безпековою ситуацією.

Про функціонування промислового комплексу нашого регіону розповів начальник Управління стратегічних галузей виробництва Запорізької ОВА Євген Чаплигін. Посадовець зазначив, що основні підприємства продовжують свою роботу. Але наразі залишається проблема з логістичними ланцюгами, які напряму пов’язані зі споживачами продукції та постачальниками сировини.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку