Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області продовжують допомагати переселенцям та відновлювати системи життєзабезпечення

4 липня 2022 - 13:55

Під час наради очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух разом із керівниками структурних підрозділів та головами РДА обговорили нагальні питання регіону. 

Зважаючи на індивідуальну ситуацію на кожній території, присутні проаналізували надходження коштів до бюджету, а також обговорили загальну ситуацію у сфері фінансів. Крім цього, розглянули основні питання, які стосуються опалювального сезону та функціонування робочої групи, яка була створена в Запорізькій ОВА.

Присутні традиційно обговорили низку змін, внесених до законодавства України. Сьогодні окрему увагу приділили постанові Кабінету Міністрів від 24 червня 2022 р. № 709 Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2022 рік, і внесення зміни до Порядку та умов надання у 2022 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я.

Стосовно роботи комунальних систем життєзабезпечення директор Департаменту житлово-комунального господарства ЗОВА Віталій Литвиненко зауважив, що через постійні обстріли проведення ремонтних робіт суттєво ускладнюється. Водночас, працівники займаються їх відновленням одразу, коли з’являється режим відносної тиші. Також, представники територій створюють робочі групи, які відстежують функціонування цих систем безпосередньо на місцях та допомагають в оперативній ліквідації наслідків бойових дій. Крім цього, посадовець зауважив, що зараз продовжується пошук варіантів альтернативного постачання електроенергії на території Запорізького регіону. Обговорили на нараді і проблеми комунальної сфери м.Запоріжжя

Також Олександр Старух нагадав, що на минулому тижні відкрили спеціальний центр допомоги переселенців на базі вже існуючих хабів. Його поява пов’язана зі збільшенням кількості евакуйованих мешканців із Херсонської, Донецької та Запорізької областей та необхідності оперативно реагувати на запити людей. Окрім вимушених переселенців обласна влада також опікується безпекою мешканців міста Запоріжжя. Наразі першочерговим завданням є облаштування укриттів, які будуть створені у комунальних закладах обласного центру.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров