Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На оріхівському напрямку задокументовано чергові наслідки збройних злочинів проти мирного населення

4 липня 2022 - 13:05

Впродовж двох діб зафіксовано  21 повідомлення від жителів Оріхівщини про руйнації об’єктів цивільної інфраструктури. Інформації щодо загиблих та поранених не надходило.  Мешканці Оріхова та прилеглих селищ повідомили про пошкодження у приватних будинках, багатоповерхівках та інших місцевих об’єктах.

В результаті артилерійського обстрілу в багатьох домівках повилітали склопакети та шибки,  вибиті двері, пошкоджено шиферне покриття на дахах.  

Про такі ж пошкодження повідомили й мешканці сіл Преображенка та Новоданилівка. Значних деформацій зазнали фасади будинків – як із зовнішньої сторони, так і в самих житлових приміщеннях.  Також зруйновано прибудинкову територію разом із припаркованими на ній автомобілями.

Зазнали ушкоджень й квартири мешканців Оріхова. Ударною хвилею повибивало вікна та потрощило балкони. В деякі квартири потрапили бойові снаряди, через що в них вигоріло усе майно, меблі та техніка.

Окрім цього оріхівці повідомили про зруйновану внаслідок обстрілу автозаправку. На її території пошкоджено автомобільну стоянку, приміщення офісу, а також ємність для бензину, паливну колонку. 

За фактом воєнного злочину поліцейські передали зібрані матеріали до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області