Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

Проект Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток»

17 березня 2006 - 15:59

24 лютого 2006 р. в м. Запоріжжя було проведено другий міжнародний семінар «Стратегічне планування розвитку регіону» з метою залучення учасників до обговорення сучасного стану регіонального врядування та розвитку в Запорізькій області. Учасники семінару мали змогу ознайомитися з досвідом стратегічного планування Канади та країн Центральної та Східної Європи. В семінарі взяли участь представники наукових кіл, місцевої влади, бізнесу та громадських організацій, а також провідні експерти з питань регіонального врядування, розвитку та планування з Канади, Європи та України.

Олександр Сін, перший заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації, та Олександр Бережний, заступник голови Запорізької обласної ради, розповіли про підходи до розробки стратегічних планів розвитку регіону. Пан Сін зазначив, що для Запорізької області є дуже важливим співробітництво з Проектом у розробці Стратегічного Плану її розвитку. Пан Бережний відзначив, що пріоритетом розвитку області повинно бути підвищення рівня життя людей.

Тібор Франк, провідний міжнародний експерт Проекту, наголосив, що роль Проекту в стратегічному плануванні області він бачить не як консультативну, а як інтеграційну. Др. Франк також зазначив, що стратегічний план регіону є маркетинговим планом для інвесторів.

Участь міжнародних експертів в семінарі дозволила представникам влади та учасникам із Запорізької області краще зрозуміти міжнародні підходи до регіонального врядування та розвитку та можливість їх використання в Україні, та в Запоріжжі зокрема. Дискусії на тему потреб Запорізької області щодо регіонального врядування, розвитку та планування, які виникли під час семінару, допоможуть просуванню роботи Проекту над створенням стратегічного плану розвитку області.

Інформація про Проект

Метою Проекту є створення демократичного процесу участі громадськості у розробці та реалізації регіональної політики, що сприятиме сталому регіональному розвитку в Україні. Проект буде допомагати уряду України в розробці та впровадженні моделі інтегрованого регіонального розвитку на обласному рівні, яка залучає організації громадянського суспільства до розробки та реалізації стратегій розвитку. Проект сприятиме посиленню регіонального самоврядування шляхом стимулювання відкритого, відповідального і ефективного управління у двох пілотних областях – Закарпатській та Запорізькій, а відповідний досвід та напрацювання будуть розповсюджуватись в інших регіонах України.

За більш детальною інформацією про семінар та про Проект просимо звертатись до:

Петрусенко Анни
Регіонального координатору Проекту в Запорізькій області
Тел: (380- 50 ) 451 - 0703

Беци Наталії
Координатора Проекту в м. Київ
Тел: (380-66) 249-9649

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України