Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

До уваги ЗМІ

7 червня 2006 - 13:35

8 червня 2006 р. у м. Запоріжжя в рамках Проекту партнерства Канада-Україна “Регіональне врядування та розвиток”, що фінансуєтьcя Канадським Агентством Міжнародного Розвитку (CIDA) та реалізується Канадським Інститутом Урбаністики (CUI) спільно із Запорізькою обласною державною адміністрацією та Запорізькою обласною радою проводиться семінар “У спішний регіон, успішне планування: робота з зацікавленими сторонами”.

Проект “Регіональне врядування та розвиток” розрахований на п'ять років і реалізується Канадським інститутом урбаністики, який є канадською незалежною неурядовою організацією, що займається питаннями вдосконалення державної політики та системи врядування на регіональному рівні. В межах Проекту партнерства Канада-Україна “Регіональне врядування та розвиток” Канадський інститут урбаністики залучає експертів з Канади, країн Європи до надання допомоги з підвищення спроможності відповідальних за регіональну політику та регіональний розвиток органів влади на національному та обласному рівнях щодо розробки та впровадження політики регіонального розвитку. На обласному рівні проект надає допомогу двом пілотним областям, а саме Закарпатській та Запорізькій , щодо розробки та реалізації стратегічних планів розвитку регіонів.

Згідно із домовленостями, досягнутими між представниками Проекту та першим заступником голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександром Сіном, з метою організації діяльності Проекту в області між Канадським інститутом урбаністики та Запорізькою обласною державною адміністрацією було підписано Меморандум про взаєморозуміння. Створюється Наглядова рада Проекту та його обласне представництво.

В області реалізується ряд заходів, спрямованих на підвищення інституційної спроможності місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій здійснювати розробку та практичне втілення інтегрованих стратегій розвитку, цільових програм розвитку регіону, брати участь в розробці та реалізації державної регіональної політики. Зокрема, у заході, що відбудеться 8 червня 2006 року, візьмуть участь Олександр Сін, перший заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації, Світлана Кругляк, начальник управління з питань регуляторної політики та підприємництва, провідні експерти з Канади, Литви та України.

Цей семінар є третім з серії заходів, які будуть проведені в рамках проекту. На семінарі обговорюватиметься план дій по розробці стратегії Запорізької області на поточний рік, визначатиметься коло зацікавлених сторін, розроблятиметься комунікаційна стратегія.

Цей семінар є заходом, спрямованим на подальшу спільну діяльність всіх зацікавлених сторін для роботи в межах проекту щодо розробки та реалізації стратегічного плану розвитку області. За результатами даного семінару планується сформувати Раду регіонального розвитку , яка у співпраці з міжнародними експертами та робочими групами готуватиме стратегічний план розвитку області.

 

Місце проведення: м. Запоріжжя 69000, пр. Леніна, 136, готель «Інтурист», Блакитна зала, 11 поверх
Час проведення семінару: 10.00 - 18.00

 

За більш детальною інформацією щодо заходів просимо звертатись до:

Aнни Петрусенко, регіональний координатор проекту у Запоріжжі
Моб.: 8 050 451 07 03, email: n_petrusenko@yahoo.com

Наталії Беца , координатор проекту у Києві
Моб.: 8 066 249 96 49, email: n_betsa@yahoo.com

Читайте також