Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Продовжується оптимізація роботи центрів допомоги внутрішньо переміщеним особам

19 липня 2022 - 14:10

Очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух провів нараду з керівниками структурних підрозділів ЗОВА, на якій обговорили пропозиції, які мають покращити роботу хабів. Торкнулися й проблемних питань, які потребують швидкого розв’язання.

Функціонування гуманітарних хабів та допомога внутрішньо переміщеним особам залишається актуальним питанням для Запорізької області. За сприяння обласної влади продовжується організація роботи у центрах допомоги для вимушених переселенців. Алгоритми вже відпрацьовані, тому процес відбувається більш злагоджено. Аналізуючи ситуацію, вдається оперативно вирішувати усі проблемні питання. Цього тижня мають розпочати свою роботу центри допомоги для мешканців Бердянського, Василівського, Поголівського районів. Нагадаємо, що подібний відкритий простір допомоги вже працює для внутрішньо переміщених осіб, які евакуювалися до Запоріжжя з Мелітопольського району. За таким принципом незабаром почне функціонувати і хаб для вихідців з Херсонської області. Мова на нараді йшла й про створення хабу для військовослужбовців та їхніх родин. 

Окрім цього, Олександр Старух ще ра наголосив на важливості продовження процесу евакуації. Особливо це стосується вразливих категорій населення, зокрема осіб, що перебувають в інтернатних закладах тощо. Департамент соціального захисту населення Запорізької ОВА продовжує відпрацьовувати це питання, у тому числі, за допомогою центральних органів влади. 

Також керівництво області нагадує про важливість організації укриттів на всіх територіях регіону та наголошує на важливості реагувати на сповіщення про повітряну тривогу.

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств