Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

До уваги ЗМІ

19 вересня 2006 - 13:48

Проект “Регіональне врядування та розвиток” розрахований на п'ять років і реалізується Канадським інститутом урбаністики, який є канадською незалежною неурядовою організацією, що займається питаннями вдосконалення державної політики та системи врядування на регіональному рівні. В межах Проекту партнерства Канада-Україна “Регіональне врядування та розвиток” (Проект «РВР») Канадський інститут урбаністики залучає експертів із Канади та країн Європи до надання допомоги з підвищення спроможності відповідальних за регіональну політику та регіональний розвиток органів влади на національному та обласному рівнях щодо розробки та впровадження політики регіонального розвитку. На обласному рівні проект надає допомогу двом пілотним областям, а саме Закарпатській та Запорізькій, щодо розробки та реалізації стратегічних планів розвитку регіонів.

В області реалізується ряд заходів, спрямованих на підвищення інституційної спроможності місцевих органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій здійснювати розробку та практичне втілення інтегрованих стратегій розвитку, цільових програм розвитку регіону, брати участь в розробці та реалізації державної регіональної політики. Зокрема, в результаті семінарів, проведених в рамках Проекту «РВР» в червні та липні 2006 року, було створено Регіональну Робочу Групу (РРГ) зі Стратегічного Планування, а також Робочої Групи в районах області. Членами Робочих груп є представники місцевої виконавчої влади, місцевого самоврядування, наукових кіл та громадських організацій. Починаючи з червня проведено кілька засідань РРГ на яких було розроблено Комунікаційну Стратегію, яка впроваджувалась протягом літа.

Цей семінар стане початком другої стадії процесу стратегічного планування, метою якої є формування спільного бачення майбутнього розвитку області всіма учасниками процесу. Під час семінару українські експерти обговорюватимуть такі теми: залучення громадськості до процесу стратегічного планування, а також методи збирання та обробки даних для створення бачення розвитку. Також йтиметься про використання Комунікаційної Стратегії області для виконання другої стадії, визначатимуться головні стратегічні цілі розвитку області. Серед учасників семінару будуть представники органів місцевого врядування, члени РРГ та районних РГ.

Цей семінар є заходом, спрямованим на подальшу спільну діяльність всіх зацікавлених сторін в межах проекту щодо розробки та реалізації стратегічного плану розвитку області. За результатами семінару в Запорізькій області буде розпочато другу стадію процесу стратегічного планування – формування бачення за участю громадськості.

Семінар відбудеться 22.09.2006 у приміщенні Запорізької торгово-промислової палати. Початок заходу о 10.00.

За більш детальною інформацією щодо проекту або заходів просимо звертатись до:

Ірини Лех, регіонального менеджера проекту в Запорізькій області

Моб. : 8 066 415 29 64, email: ilekh@canurb.com

Aнни Петрусенко, регіонального координатора проекту в Запорізькій області

Моб.: 8 050 451 07 03, email: apetrusenko@canurb.com

Офіційний сайт проекту: www.rgd.org.ua

Читайте також